Fyrtårn for sund mad i Kalundborg

Kultur- og Idrætshallerne i Kalundborg er blevet udpeget som et af fem fyrtårne i et projekt om at skabe sund mad i idrætshallerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kalundborg er Danmarks fedeste kommune - men nu blvier der taget fat i det problem med udgangspunkt i Kultur- og Idrætshallerne.

Hallerne er blevet udpeget som et af bare fem fyrtårne i landet i en kampagne over tre år af Kræftens Bekæmpelse, DGI-huse og haller, Københavns Madhus, Halinspektørforeningen, Fødevarestyrelsen og flere danske kommuner.

Med den udpegning følger 250.000 kroner fra Nordea Fonden og en lang række eksperter som kokke, ernæringseksperter og indretningsarkitekter.

- Og så kommer vi med et begreb om, hvem det er, der skal spise den her mad. For det glemmer man tit. Det her er ikke bare et spørgsmål om garniture eller friture. Det er også et spørgsmål om at tiltrække nye folk til vores idrætsfaciliteter - folk, som måske går en stor bue udenom fordi der ikke er nogle attraktive tilbud, siger projektchef Anders Seneca fra DGI til TV2ØST.

Omfattende projekt

Det er ikke bare dem, der laver og langer maden over disken, der skal være med. De ansatte skal uddannes og kommer på kurser i salg og tiltrækning af nye kunder. Trænere, forældre mv. klædes også på til at være ambassadører for det nye koncept.

- Det bliver da vildt fedt, siger Louise Larsen, der er teknisk serviceleder i Kalundborg Svømmehal, der er en del af Kultur- og Idrætshallerne.

- Det bliver super spændende at få lov til at være dem, der går forrest. Og måske hjælpe andre ved at komme med gode råd senere. Og så passer sund mad og motion bare rigtig godt sammen.

Stor opbakning gav udslaget

Begejstringen er lige så stor på rådhuset, hvor både Kultur- og Fritidsudvalget og Ældre- Sundhedsudvalget har bakket op. Og allerede sidste år blev en forsøgsordning med sund mad vedtaget. Det var afgørende for, at Kalundborg blev valgt ud af 14 ansøgere.

- Der var i Kalundborg et engagement og en lyst til at rykke på det her. I Kalundborg ved de godt, at der er noget at gøre, og det er et godt afsæt.

Sørbyhallen i Slagelse Kommune og Herlufsholm Idrætscenter og Herlufmagle-Hallen i Næstved Kommune er blevet udvalgt til at være frontløberhaller, hvilket er en mindre udgave af det, der skal rulles ud i Kalundborg.

Læs mere om projektet på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.


Nyhedsoverblik