Fuld polak ville stjæle politimands pistol

Politiet ville give beruset mand bøde, da han tog fat om den ene betjents våben. Nu får han fængselsstraf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 26-årig polsk mand er torsdag af Østre Landsret blev idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder, efter at han i sommeren 2014 forsøgte at tage en politibetjents tjenestevåben.
 
Manden var til byfest i Kalundborg, da han stærkt beruset begyndte at kaste med en cykel og vise provokerende adfærd mod folk på gaden.

Ville stjæle pistol
 
Efter flere advarsler fra politiet fik betjentene nok. Den ene betjent ville tildele manden en bøde, men pludselig kunne det ikke nøjes med en bødestraf.
 
Da betjenten lænede sig ind over bilvinduet for at udskrive bøden, greb den 26-årige fat om betjentens tjenestevåben og forsøgte at tiltuske sig pistolen.
 
Betjentens kollega kom til, og de fik sammen overmandet den fulde polak.
 
Retten i Holbæk idømte i marts manden en såkaldt kombinationsstraf på tre måneders ubetinget og ni måneders betinget fængsel.
 
Afgørelsen blev dog anket af Statsadvokaten, der mente, at straffen var for mild. Det mente landsretten tilsyneladende også.
 
- Det her er heldigvis en meget sjælden sag. Vi er glade for, at der her sendes et kraftigt signal, siger Emil Folker, anklager ved Statsadvokaten i København, til Ritzau.
 
- Retten markerer, at det er en rigtig alvorlig sag at forsøge at afvæbne en politibetjent, der blot udfører sit arbejde, tilføjer han.
 
Den polske mand, der udvises fra Danmark efter overstået straf, var også tiltalt for at have udøvet vold mod tjenestemand, men det forhold blev han ikke kendt skyldig i.
 
Manden må først rejse til Danmark igen om 12 år. Han har boet her siden 2014.
 
/ritzau/