Fuld mand truede sygeplejerske på livet – blev anholdt med hardballpistol i hånden

En 47-årig mand fra Kalundborg blev mandag anholdt og sigtet for at true en kvindelig sygeplejerske på livet på Kalundborg Skadeklinik.

Personalet på Kalundborg Skadeklinik måtte mandag eftermiddag låse døren og ringe til politiet, da en 47-årig mand truede en kvindelig sygeplejerske på livet.

Det fremgår af Midt- og Vestsjællands Politis døgnrapport.

Manden var mødt op på klinikken for at få hjælp, men var påvirket af alkohol og opfarende. Han havde henvendt sig til den kvindelige sygeplejerske på et kontor, hvor patienter ikke har noget at gøre, hvorfor hun havde bortvist ham derfra.

Dette gjorde dog manden endnu mere vred, og i den ombæring truede han altså sygeplejersken på livet.

- Der er tale om alvorlige, verbale trusler, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politis kommunikationsafdeling.

Han ønsker dog ikke at oplyse, hvad manden eksakt sagde.

To mandlige sygeplejersker gennede den fulde mand ud af klinikken, låste døren og tilkaldte politiet.

Anholdt med hardballpistol i hånden

Da politiet ankom til klinikken, var manden dog forduftet, da han forlod stedet som passager i en bil. Men ud fra beskrivelsen af manden kunne politiet identificere den mistænkte til at være en 47-årig mand fra Kalundborg.

- Politiet har tidligere stiftet bekendtskab med manden i forbindelse med truende adfærd, fortæller Martin Bjerregaard.

En patrulje kørte derfor til hans bopæl for at anholde ham. Da patruljen traf ham i døren, havde han en hardballpistol i hånden. En pistol, der affyrer plastikkugler, og som benyttes på godkendte baner til at spille mod andre.

Manden truede ikke politiet og blev anholdt uden dramatik, men politiet beslaglagde hardballpistolen. Der ligger dog ikke en yderligere sigtelse i forbindelse med hardballpistolen, som ikke i sig selv er ulovlig at eje, oplyser Martin Bjerregaard.

Overvejer varetægtsfængsling

Den 47-årige blev sigtet for trusler mod en person i offentlig tjeneste og taget med til politistationen, hvor han blev sat i detentionen til afrusning. Tirsdag morgen blev han afhørt til sagen, og det bliver nu vurderet, om han skal fremstilles i grundlovsforhør med henblik på en varetægtsfængsling. 

Varetægtsfængsling bliver blandt andet brugt i sager, hvor den sigtede risikerer at blive straffet med fængsel i minimum et år og seks måneder, og hvor der er frygt for, at den sigtede på fri fod vil forsøge at flygte, vil begå ny kriminalitet eller forsøge at vanskeliggøre efterforskningen ved eksempelvis at slette spor.

Trusler på livet mod personer i offentlig tjeneste falder ind under paragraf 119, der også dækker vold mod personer i offentlig tjeneste. Strafferammen er op til 8 års fængsel.