Fuld mand smadrer flere patruljevogne foran politistation

En 30-årig mand knuste i nat flere ruder på politiets patruljevogne foran Kalundborg Politistation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bank, bank, bank.

Natten til onsdag blev en 30-årig mand anholdt ved Kalundborg Politistation, efter han havde smadret flere ruder i politiets patruljevogne og flere gange sparket hårdt på hoveddøren til politistationen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Han var nok lidt utilfreds med en tidligere episode, hvor han var anholdt

Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt og Vestsjællands Politi

Episoden fandt sted cirka klokken 02.00, da en betjent på politistationens kontor bemærkede, at der blev sparket til døren. Betjenten opdagede kort efter, at to patruljevogne samt en cykel foran stationen var blevet udsat for hærværk.

- Ude foran stationen mødte politiet en 30-årig mand, der var stærkt beruset og meget udadreagerende, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt og Vestsjællands Politi.

Manden, der stammer fra Kalundborg, blev derefter anholdt og fragtet til politistationen i Roskilde, hvor han onsdag morgen stadig er i politiets varetægt. Han er sigtet for hærværk mod to politibiler og en cykel.

- Vi har endnu ikke haft mulig for at afhøre ham, fordi han er så oprevet og beruset, siger Charlotte Tornquist.

Risikerer at skulle betale stort erstatningskrav

Det viser sig, at den 30-årige mand i nat ønskede at klage over politiet og derfor sparkede på politistationens hoveddør for at få politiets opmærksomhed.

Her forklarede politibetjenten ham, hvordan han kunne klage, hvorefter betjenten lukkede hoveddøren igen.

Noget tyder dog på, at vejledningen ikke var nok for manden, der efterfølgende ydede hærværk mod de to politibiler og cyklen foran politistationen.

- Han var nok lidt utilfreds med en tidligere episode, hvor han var anholdt, og det er nok motivet til vreden, siger Charlotte Tornquist.

Kort efter blev manden anholdt i nærheden af politistationen, fordi han var gået fra stedet.

- Der er ikke nogen tvivl om, at han står bag hærværket, fordi der er overvågning på stedet, som vi nu er i gang med at indhente, siger Charlotte Tornquist.

Manden risikerer en bødestraf og at skulle betale et større erstatningskrav.