Fuld mand anmeldte fiktivt overfald for at få et lift af politiet

En 47-årig mand fra Kalundborg blev frihedsberøvet, efter at han havde anmeldt et falsk overfald til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være dyrt at ringe efter en taxa. Men det er ikke en ret god løsning at forsøge at narre politiet til at give et lift. Det erfarede en 47-årig mand fra Kalundborg mandag aften. 

Midt- og Vestsjællands Politi modtog en anmeldelse klokken 19.52 fra den spirituspåvirkede mand, som havde opsøgt beboeren af en adresse på Slagelsevej under det påskud, at han var blevet overfaldet. 

Da politiet dukkede op på stedet, konstaterede de dog, at manden ingen skader havde efter det påståede overfald. I virkeligheden ønskede han blot et lift til en nærliggende by, men det ønske måtte betjentene afvise.

Læs også
Fartkontrol på motorvej overrasker politifolk
Læs også
Fartkontrol på motorvej overrasker politifolk

Senere på aftenen måtte betjente dog rykke ud til manden igen. Politiet havde nemlig fået en henvendelse om, at den samme mand var hoppet ud på vejen for at få et lift af en tilfældig bilist. For at få skabt ro valgte politiet derfor at frihedsrøve den 47-årige og tage ham med i detentionen.

- Det er på grund af hans beruselse, der medfører den her, for ham selv, lidt usikre adfærd og risiko for, at han kommer til skade, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Manden forventes løsladt, når han igen er i stand til at tage vare på sig selv.