Fuglefarm i Gørlev ramt af fugleinfluenza

20 høns og ænder fra en farm ved Gørlev på Vestsjælland er fredag blevet aflivet efter fund af fugleinfluenza. Det er det seneste i rækken af flere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er fundet fugleinfluenza på en fuglefarm i Hallenslev ved Gørlev på Vestsjælland.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Der er tale om en hobbybesætning med 20 høns og ænder. Fjerkræene er blevet smittet med fugleinfluenza H5N8, og de er fredag blevet aflivet for at forhindre, at flere fugle i området bliver smittet.

På grund af smittefundet skal ejere af hobbyfjerkræ og -fugle indenfor et område på tre kilometer væk fra den ramte farm registrere deres dyr på hjemmesiden landbrugsindberetning.dk inden 20. marts, mens der er oprettet en beskyttelseszone 10 kilometer væk fra farmen. I begge zoner må der ikke sælges æg, oplyser Fødevarestyrelsen.

50.000 kalkuner aflivet i denne uge

Fredagens udbrud er det tiende i danske besætninger siden november, og alene i denne uge er over 50.000 kalkuner blevet aflivet efter fund af fugleinfluenza på farme i henholdsvis Lundby og Bøgelund tæt på Skælskør. 

I begyndelsen af marts blev 550 fasaner aflivet på en gård i Kongsted nær Ringsted.

Fødevarestyrelsen opfordrer fjerkræsejere til at holde og fodre dyrene indenfor. 

b055bdb3-6545-499a-908b-33c467cbfd3e
Foto: Grafik: Nick Abildgaard

Video: 35.000 kalkuner blev onsdag aflivet på en farm ved Skælskør i et forsøg på at inddømme smitte med varianten H5N8: