¨

Fritidsklub fik borgmester i krydsild

Foto: TV ØST

Fritidsklubben Juniorgrotten i Kalundborg har på få uger mistet 190 medlemmer, efter kommunen besluttede at hæve kontingentet med 800 procent. I dag kom borgmesteren på besøg for at redde trådene ud.

Der blev ikke lagt fingre imellem, da Kalundborgs borgmester I dag blev sat I krydsforhør af 40 frustrerede børn fra ungdomsklubben juniorgrotten. Kommunen har besluttet at hæve kontingentet fra 50 til 411 kroner om måneden pr. første august. Og nu er 215 klubmedlemmer med et slag blevet til 30.

Derfor tog Hedvig Even Hansen på tolv år sagen i egen hånd og arrangerede en demonstration, der for to uger siden fik borgmesteren til at love at komme på besøg i Juniorgrotten med en rigtig god forklaring.

- Vi håber på, at kommunen ombestemmer sig, så alle igen kan få råd til at komme her, siger hun.

Ifølge Kalundborgs borgmester, Martin Damm (Venstre), er den voldsomme prisstigning et naturligt led i kommunens bestræbelser på at harmonisere priser på serviceydelser, så de er ens overalt i kommunen.

- Det var det der burde være sket allerede ved kommunesammenlægningen i 2007. Det opdager vi så, at det er ikke sket, siger Martin Damm.

Den ihærdige insats fra børnene i Juniorgrotten fik ikke borgmesteren til at skifte mening. Men arbejdet bliver alligevel belønnet med en rabatordning året ud, hvor børnenes forældre kan nøjes med at betale for hver enkelt dag istedet for en helt måned af gangen.

02:02 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App