Fra Kenya til Kalundborg - skoleelever lærer om klimaudfordringer i Østafrika

Børn og unge fra Kenya har netop besøgt Kalundborg. Deres mål er er at lære skoleelever i Kalundborg, hvor alvorligt det står til med klimaet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stort fokus på miljø og klima.

Det er der også i Kalundborg Kommune, hvor otte børn og unge fra Kenya netop har været på besøg på forskellige skoler i kommunen for at lære eleverne om FN’s verdensmål og klimaforandringer.

quote Vi bliver nødt til at dele vores viden og oplevelse

Amos Juma, Nafsi, Kenya

- Vi vil gøre dem opmærksom på, at der er mennesker, der lider i Afrika og i resten af verden. Vi bliver nødt til at dele vores viden og oplevelse, siger Amos Juma, der er medlem af akrobatikgruppen Nafsi i Nairobi i Kenya.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Optrådte for et bedre klima

Under besøget optrådte akrobatikgruppen Nafsis med det formål at gøre verden til et bedre sted. Forestillingen handler om klimapåvirkninger, og hvad de kan betyde for Kenya.

quote Vi har for lidt mad, og maden, der er tilgængelig, er der ikke nok af til alle

Amos Juma, Nafsi, Kenya

- I Kenya er klimaforandringerne meget slemme, fordi vi har forskellige udfordringer. Mangel på regn, vi har for lidt mad, og maden, der er tilgængelig, er der ikke nok af til alle, siger Amos Juma.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

Besøget er arrangeret af kulturorganisationen Spor Media som led i Nafsis Europaturné. Gruppen besøgte blandt andet Løve Skole, der ligger lidt uden for Høng.

- Jeg tror, at det med at opleve forskelligheder gør, at de (red. eleverne) får mere fokus på den snak, vi har i det daglige, fordi mange af dem er jo indsporet til, at lille Danmark er verdens navle, men vi bliver måske mere opmærksomme på, vi ikke er det, når vi får en modpol, siger Helle Djurtoft, der er lærer på Løve Skole.

Lærer om klimaudfordringerne i Kenya

Undervejs kunne eleverne stille spørgsmål til de otte børn og unge kenyanere, og selvom det er et alvorligt emne, der er på dagsordenen, har eleverne fået større indsigt i, hvordan de oplever klimaudfordringerne i Østafrika.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Jeg har lært, at man skal passe bedre på klimaet og ikke brænde lige så meget af og gøre mere selv og ikke bare sætte andre til det. Samle mere skrald blandt andet, siger Ruben Rasmussen, der går i 5. klasse på Løve Skole.

quote Jeg er blevet inspireret til, at hvis jeg ser noget skrald, så samler jeg det op

Fenja Hansen, 5. klasse, Løve Skole

- Jeg er blevet inspireret til, at hvis jeg ser noget skrald, så samler jeg det op, og hvis jeg har muligheden, kunne jeg plante et træ, siger Fenja Hansen, der ligeledes går i 5. klasse på Løve Skole.

Udover Danmark besøger gæsterne fra Kenya også Tyskland og Bulgarien.