Fra i dag må flere møde på arbejde: - Vi skal undersøge, hvordan vi skal arbejde i fremtiden

Som led i genåbningen den 21. maj må flere igen møde fysisk på arbejde. Flere arbejdspladser her i landsdelen har dog allerede budt de fleste medarbejdere velkommen tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag går endnu en ny genåbningsfase i gang. Det betyder blandt andet, at flere nu igen må møde fysisk ind på arbejde.

Anbefalingen lyder, at 20 procent nu må skifte hjemmekontoret ud mig kollegasnak ved kaffemaskinen.

Men for flere arbejdspladser her i sendeområdet har den yderligere genåbning ikke den store betydning. Det gælder blandt andre i Vordingborg Kommune.

quote - Nogen vil arbejde hjemmefra nogle dage, mens andre vil møde ind hele ugen

Lau Svendsen-Tune, kommunaldirektør i Vordingborg Kommune

- Vi har mange, der i forvejen er på arbejde, fordi de varetager kritiske funktioner. Hele vores socialområde, ældreområdet og skoleområdet har jo været i fuld drift. Det er kun en lille del, der arbejder hjemmefra, lyder det fra Lau Svendsen-Tune, der er kommunaldirektør i Vordingborg Kommune.

Vordingborg Kommune har omkring 4000 ansatte. Ifølge kommunaldirektøren er der kun omkring 300 af dem, der fortsat arbejder hjemmefra på fuld tid.

- Vi betragter reglerne sådan, at det er 20 procent af dem, der arbejder hjemmefra nu, som må møde ind. Planen er, at vi nu tager dem ind én dag om ugen, men det kan også være, at man vil samle medarbejderne den ene dag til personalemøde med afstand, lyder det fra Lau-Svendsen-Tune.

Hos Novo Nordisk i Kalundborg får den nye genåbning heller ikke den store betydning. Arbejdspladsen beskæftiger cirka 3000 medarbejdere. Også her har størstedelen haft mulighed for at møde fysisk ind på arbejde.

- På Novo Nordisk i Kalundborg har vi primært produktionsaktiviteter, og de har været i drift i hele perioden. I produktionen, laboratorier og supply chain fortsætter arbejdet, da vi har truffet alle de nødvendige foranstaltninger for at begrænse smitterisikoen for medarbejderne på arbejdspladsen, siger Stine Gry Roland, der er pressechef hos Novo Nordisk Kalundborg.

Skal se på, hvordan medarbejderne bedst arbejder i fremtiden

Ifølge genåbningsplanen må 50 procent af de ansatte igen møde ind fysisk den 14. juni, da det forventes, at alle over 50 år har fået første vaccine-stik.

Den 1. august forventes det, at alle igen må møde fysisk op.

I Vordingborg Kommune skal man nu til at se på, hvordan medarbejderne i fremtiden skal varetage deres arbejdsopgaver. Kommunaldirektøren er åben overfor, at der bliver fundet individuelle løsninger til medarbejderne.

Læs også
Fra fredag må regionaltogene igen blive fyldt
Læs også
Fra fredag må regionaltogene igen blive fyldt

- Vi har gjort os nogle erfaringer, som vi kan gerne vil holde fast i, så vi er åbne overfor, at ledelsen og medarbejderne kan drøfte, om der stadig skal være hjemmearbejde. For nogen kan det være bedre og rart at sidde hjemme med komplekse opgaver, hvor man har ro, mens andre har meget brug det sociale, siger Lau Svendsen-Tune.

- Nogle vil arbejde hjemmefra nogle dage, mens andre vil møde ind hele ugen.

Som en del af genåbningen fredag den 21. maj, bliver der blandt andet også åbnet op for 100 procent fremmøde på ungdoms- og voksenuddannelser og på de videregående uddannelser.  

Få et overblik over den nye genåbningsaftale her: