Forsvaret undersøger muligt olieudslip fra portugisisk skib ved Kalundborg

Containerskibet Victoria havde fredag aften kontakt med havbunden nordøst for Fyns Hoved. Et muligt olieudslip kan ramme Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et containerskib på 179 meter fra Portugal har haft en grundberøring nordøst for Fyns Hoved. Skibet var på vej mod Fredericia.

Det oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter.

- Der er en lille mulighed for, at det driver til Sjælland, fortæller vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter til TV ØST.

- Men på grund af vindretningen, som kommer fra øst, så søger vi ikke så grunddigt på Sjælland. Simpelthen fordi det blæser væk fra Sjælland, tilføjer vagtholdslederen.

Lørdag klokken 09.30 ligner det ikke, at der er sket deciderede olieudslip, men undersøgelser pågår stadig.

- Området vil blive undersøgt af en flyver fra Hjemmeværnet, og lur mig om den ikke også kommer forbi Kalundborg Fjord, fortæller vagtholdslederen.

Miljøskibe ligger klar

Klokken 12.30 lørdag vil Forsvarets store miljøfartøj Gunnar Thorsen ankomme til stedet. Skibet skal ifølge vagtholdslederen bidrage til undersøgelserne.

- Vi kører "better safe than sorry", for vi er nødt til at være på den sikre side. Derfor har vi sendt miljøskibe til området, der er klar til at bekæmpe et eventuelt olieudslip, siger vagtholdslederen. 

Et dykkerhold skal være med til at fastslå, om det er sikkert for skibet at sejle videre.

Der er formentlig tale om et hændeligt uheld.