Første spadestik til verdens største insulinfabrik tages i dag

Verdens største insulinfabrik bliver endnu større, når Novo Nordisk i dag udvider fabriksanlægget i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der vokseværk hos Novo Nordisk i Kalundborg.

Denne gang har virksomheden investeret cirka 400 millioner kroner til at udbygge verdens største insulinfabrik. Investeringen giver ifølge Novo Nordisk selv øget produktionskapacitet og bidrager til at imødekomme den stigende globale efterspørgsel på insulin.

- Alene i perioden 2000-2014 har Novo Nordisk investeret 11,6 milliarder kroner i Kalundborg. Sidste år investerede vi yderligere 1,5 milliarder kroner i en ny fabrik og med de seneste investeringer understreger vi vores ambitioner om en fortsat styrket tilstedeværelse i Kalundborg, udtaler Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at der de kommende 10 år forventes yderligere investeringer i omegnen af 1 milliarder kroner om året.

Den seneste investering anvendes til en 500 m2 udbygning af den allerede eksisterende insulinfabrik, og skal ifølge virksomheden selv styrke Novo Nordisks tilstedeværelse i Kalundborg.

Behov for motorvej

Fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft er en stående udfordring for Novo Nordisk i Kalundborg. Investeringer aktualiserer nemlig ifølge virksomheden behovet for motorvej til Kalundborg.

- Vi har fortsat alvorlige udfordringer med at fastholde den kvalificerede arbejdskraft. Det skyldes blandt andet den ringe infrastruktur mellem Kalundborg og København, hvorfra et flertal af vores specialister, akademiske medarbejdere og ledere typisk pendler. Deres gennemsnitlige anciennitet er blot 1,8 år blandt andet på grund de lange rejsetider, udtaler Michael Hallgren og tilføjer:

- Det er en kæmpe udfordring som på den lange bane kan sætte vores udvikling og fortsatte investeringer i Kalundborg under pres.

Novo Nordisk tog første spadestik til udbygningen af insulinfabrikken i dag mandag klokken 11.00.