¨

Første spadestik taget til nyt bevægelseshus

Foto: TV ØST

Onsdag middag blev første spadestik taget til et nyt bevægelseshus i Kalundborg. Huset skal blandt andet rumme dans og kampsport og stå klar i 2016.

Omkring 1000 børn og voksne så til, da Kalundborg Kommunes borgmester Matin Damm (V) tog første spadestik til Bevægelseshuset 'Spiralen'. Det blev fejret med musikalsk underholdning og en stor kagemand til store og små fra byens børnehaver og Skolen ved Herredsåsen. 

- Vi er meget taknemmelige for den opbakning, der har været til 'Spiralen' fra både fonde, politikere, kommende brugere og akitekterne bag, siger Martin Damm.

Det nye byggeri skal huse dans, gymnastik, idræt, kampsport og andre bevægelsesformer. Men planen er også, at huset skal rumme uformelle aktiviteter fra foreninger, så huset bliver en del af lokalområdets hverdag. 

Navnet 'Spiralen' kommer af bygningens arkitektur, som bliver åben og spiralformet med sale i fire niveauer. Desuden bliver bygningen omkranset af en 'bjergsti'. Det kommer til at få et bruttoareal på cirka 2.200 m2. Huset er tegnet af arkitektfirmaet Mutopia Arkitekter, og byggeriet forventes at stå færdigt i septermber 2016.

 

02:30 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App