For første gang: Rotter invaderer Nekselø

For første gang i 50 år er der blevet fundet rotter på Nekselø ved Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gårdejer Kåre Jensen opdagede omkring nytår de første rotter, der er set på Nekselø i over 50 år.

De små gnavere er formentlig kommet derover som blinde passagerer på færgen fra Havnsø, da der så vidt vides aldrig har været konstateret rotter på øen før.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

 

Rotter 

Enkelte rotter dræbt på øen

62-årige Kåre Jensen boede på øen de første 20 år af sit liv. Derefter flyttede han til Jylland, men de seneste 20 år har han igen været bosat på Nekselø.

- Der var vist en enkelt strejferrotte en gang i 1930'erne. I 1960'erne kom der så igen en, der kom ombord på færgen. Men den nåede aldrig længere end havnen, før den blev slået ihjel, fortæller han.

Det historiske i den nye rottesituation bekræftes af Jens Lodal, der som biolog har beskæftiget sig med rotter i over 40 år og bl.a. arbejdet for det nu hedengangne Skadedyrslaboratoriet ved Aarhus Universitet.

- Jeg husker, at jeg tilbage i 1980'erne via mit arbejde hørte, at Nekselø var en af de øer, hvor der aldrig havde været konstateret rotter, fortæller han til Nordvestnyt.

Bekæmpes med gift og geværer

I år har problemet altså været noget større end et par strejfere med 30 års mellemrum. Kalundborg Kommunes skadedyrsbekæmpere har således sat giftfælder op, der stadig står der.

Kåre Jensen har derudover anskaffet sig to katte og har i det hele taget gjort, alt hvad han kunne for at slippe af med rotterne.

- Jeg har skudt en fem-seks stykker med mit haglgevær, og jeg tror efterhånden, at vi har fået bugt med dem, siger han.