Forsøg på at befri familie mislykket

Regeringsstyrker i Somalia har angiveligt forsøgt at befri den danske familie, men piraterne slog dem tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der blev torsdag eftermiddag angiveligt gjort et væbnet forsøg på at befri den danske familie og deres to gaster, der holdes tilbage af pirater i Somalia.

Det oplyser en pirat ved navn Bile Hussein ifølge nyhedsbureauet AP.

- Gidslerne er i sikkerhed, og de er stadig i vores hænder, siger Bile Hussein til nyhedsbureauet.

Ifølge ham blev soldater fra regeringsstyrkerne dræbt ved træfningen, mens andre blev taget som gidsler.

En embedsmand i Nairobi i Kenya bekræfter hændelsen. Han har ifølge AP fået at vide fra myndighederne i den somaliske Puntlandregion, at soldaterne kom i baghold, da de forsøgte en redningsaktion.

Omvendt rapporterer TV2 News, at der ikke skulle være tale om en redningsaktion, men i stedet en aktion, der skulle forhindre flere pirater i at ankomme til området, hvor danskerne blev holdt fanget.

Melle fem og ni soldater blev ifølge presseforlydender dræbt under aktionen, ligesom tre pirater og en lokal hyrde har mistet livet.

Den danske familie skulle som følge af forsøget på at befri dem være blevet flyttet tilbage til deres båd, skriver eb.dk.

Fra Udenrigsministeriets Borgerservice har man intet kendskab til en redningsaktion.

- Vi ved ikke andet, end det vi kan se og høre i pressen. Vi har ikke hørt noget nyt endnu, siger vagthavende til Ritzau.

Børnefamilien fra Kalundborg og deres to gaster blev taget som gidsler den 24. februar, da de var på vej fra Maldiverne mod Suez Kanalen. De befandt sig da omkring 300 sømil ud fra fra spidsen af Afrikas Horn.

Det er et område, hvor den danske handelsflåde trods sikkerhedsforanstaltninger ikke har sejlet i i flere år på grund af faren for pirater.

Siden kapringen har der floreret en række rygter om, hvor de syv danskere har befundet sig.

Udenrigsministeriet har gjort det klart, at de ikke forhandler med pirater, og dermed er det familien til de danske sejlergidsler, der står for kontakten med piraterne.

- Et professionelt sikkerhedsfirma bistår uden beregning de pårørende under forhandlingerne, har Udenrigsministeriet tidligere oplyst.

Foreningen til Langturssejladsens Fremme har samtidig iværksat en privat indsamling for at rejse den løsesum, der skal til, for at få gidslerne hjem.


Nyhedsoverblik