Forlænget varetægtsfængsling efter pædofilianklager

En mand ansat i Kalundborg Provsti får for anden gang forlænget i sin varetægtsfængsling på grund af anklager om overgreb mod flere børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mandlig kirkeansat, der sigtet for kønslig omgang med flere børn, har for anden gang fået forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger.

Det skriver Sjællandske.  

Manden blev første gang fremstillet i et grundlovsforhør den 23. juni, hvor det kom frem, at han er sigtet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng.

Men den 22. juli kom det frem, at manden var blevet sigtet for yderligere to forhold vedrørende to andre børn. Derfor accepterede han frivilligt at lade sin varetægtsfængsling blive forlænget med fire uger.

Læs også: Ansat i Kalundborg Provsti sigtet for overgreb mod 12-årig​

Ove Petersen, politikommissær hos Midt- og Vestsjællands Politi, ønsker ifølge avisen ikke at udtale sig nærmere om sagen.

Anklaget for seksuelle lege

Manden er blandt andet anklaget for at have onaneret på drengen og for at have leget forskellige seksuelle lege med den 12-årige.

Læs også: Politi vil have forlænget fængsling af kirkelig ansat

Ifølge sigtelsen skulle manden også have tilbudt at betale for seksuelle ydelser og opfordret den 12-årige dreng til at sende nøgenbilleder.

Kollegaer er rystede

Anholdelsen og sigtelsen har rystet kollegaerne i Kalundborg Provsti.

- Det er forfærdeligt, hvis det er sandt, at sådan noget kan forekomme. Jeg var rystet over at høre det, og det kom meget, meget bag på mig, har Jørn Noe, provst i Kalundborg Provsti, tidligere udtalt til TV ØST.

Læs også: Provst efter nye pædofilianklager: Uhyggeligt og skræmmende

Alle ansatte under folkekirken, der har med børn og unge at gøre, skal fremvise en ren børneattest. Og i det konkrete tilfælde har der ifølge provst Jørn Noe intet været, som kunne indikere sigtelsens indhold.