Forhandlinger om danske gidsler

De syv danske gidsler fra Kalundborg om bord på det græske fragtskib MV Dover ser ud til at skulle flyttes endnu engang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der foregår lige nu intense og nervepirrende forhandlinger omkring den danske familie Quist Johansen og to gaster, som bliver holdt fanget af somaliske pirater på det græske fragtskib MV Dover ud fra Somalias kyst.

To ledende figurer blandt de somaliske gidseltagere, siger til Ekstra Bladet, at de er nået til enighed med fragtskibets græske ejere om et beløb, der skal frigive fragtskibet. Og angiveligt bliver der i piratlejren lige nu spekuleret over, hvor de danske gidsler skal flyttes hen, når deres nuværende flydende fængsel skal tilbage på græske hænder.

- Vi har planer om, at flytte de danske gidsler fra skibet, når det bliver frigivet, men vi har endnu ikke besluttet om, vi skal tage dem i land eller om bord på et andet skib, siger Saleban, en underleder i piratgruppen, der holder de danske gidsler til fange.

Simos Chalikias, der sidder i ledelsen i selskabet World Shipmanagement S.A., der ejer MV Dover, bekræfter over for Ekstra Bladet, at man er nået til enighed om et beløb med piraterne. Det seneste, han har hørt, er dog, at de danske gidsler lige nu står i vejen for en aftale.

- Jeg er meget tæt på en aftale med piraterne, men den er forsinket på grund af de danske gidsler. Piraterne vil lave en samlet pakke.

Ifølge Chalikias skal de danske forhandlere skal altså købe gidslerne fri, før aftalen om hans skib træder i kraft.
Piraterne forklarer til Ekstra Bladet, at det går fremad med forhandlingerne med danske pårørende.

- De var villige til at give et sted mellem 600.000 dollars til 800.000 dollars, men nu er de parate til at give en 1,2 millioner dollar, så det ser ud til at være et godt tegn på, at de er parate til omsider at betale de penge, vi forlanger, siger Isse, leder af piratgruppen som holder de danske gidsler til fange.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Udenrigsministeriet eller SOK.

/ritzau/


Nyhedsoverblik