Forældre kæmper mod fulde billister

Sidste år blev 75 danskere dræbt i trafikken på grund af spiritus. Og det betyder, at alkohol er årsag til hvert fjerde trafikdrab. En familie fra Havnsø ofrer ALT i kampen mod spritbilister: Sommerhuset er sat til salg, og ferien bruges på en kampagne mod spiritus-kørsel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For lidt over et år siden blev deres datter og svigersøn dræbt af en spritbilist i et trafikuheld. Nu kæmper de for, at få indført alkolåse i alle danske biler.

- Det er ikke det, at man kommer på kirkegården, der er det værste. Det er værst for dem, der bliver tilbage. Derfor kæmper vi en kamp for, at det ikke skal gå ud over andre, siger Svend Drews Andresen fra Havnsø.

De har allerede været omkring det meste af Sjælland for at fortælle deres historie og opfordre folk til at bruge alkolåse. Nu bruger Lillian Derws og Svend Drews Andresen sommerferien på at fortælle bekæmpe spritbilisme på Fyn og i Jylland.

På et år har de brugt 100.000 kroner på kampagnen, og nu er opsparingen væk.

- Det er jo mange penge for to pensionister. Derfor har vi måtte sætte sommerhuset til salg, siger Svend Drews Andresen.

Parret vil kæmpe videre for alkolåsen, til de selv ligger på kirkegården.

- Vi fortsætter til alle biler i Danmark har alkolås, siger Svend Drews Andresen.