Folkemøde i Kalundborg

Ideen med folkemøder breder sig. Lørdag slog arrangørerne dørene op for Folkemøde Kalundborg i Høng.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i dag første gang, at Folkemødet Kalundborg blev afholdt. Dørene blev slået op lørdag klokken 10:00 ved Høng Hallen og arealerne omkring Bevægelses parken, og varede frem til klokken 17:00.

Her var samtlige partier mødt op og over lokale 60 foreninger. Og det var noget, der glædede en af de 1000 fremmødte gæster, Bettina Halskov.

- Det ser ud som om, det er velbesøgt og der er mange mennesker, og så falder det jo godt i tråd med, at der er lige er blevet udskrevet valg. Det er der nok nogle, der har en fordel af, at der er sådan et arrangement her, siger Bettina Halskov fra Gørlev.

I løbet af dagen var der både underholdning i form at gymnastikopvisning, musik og dans, men det var også debat og politik, der var fokus på. Et af de partier der var mødt op, var bl.a. Det Konservative Folkeparti.

- Jeg synes det er rigtig godt, og jeg synes det er friskt, at der er nogle mennesker, der tør tage en chance og prøve og se om man kan få lavet en ramme, siger Michael Augustine, der er formand for De Konservative i Kalundborg.

Dialog mellem borgere og politikere

Initiativtageren og manden bag hele arrangementet er John Højbusk.  I december sidste år satte han sig sammen med en række politikere for at holde et debatmøde.

- Efter den debat fandt jeg ud af, at der var et behov for at komme tættere på borgerne imellem valgene. Efter jeg havde gået og tygget på det i et par dage, så bestemte jeg mig for at sige, "hvorfor stjæler vi ikke modellen fra Bornholm?", og så lave den om til et Kalundborg et-dags folkemøde, siger John Højbusk.

Et af de helt store emner var naturligvis politik og debatten mellem politikere og borgere. Derfor var der rig mulighed for at hilse på kandidaterne til det kommende folketingsvalg.

- Folk går jo rundt og debatterer med hinanden. Man kan se, at der er Venstre-folk, der går rundt og snakker med De Konservative og Enhedslisten. Det er jo fint. Det er her debatten skal foregå, siger Palle Krogh, der også var gæst på dagens folkemøde.

Arrangørerne regner med at gentage succesen næste år.

Om 14 dage afvikles Folkemødet på Bornholm, der traditionelt tiltrækker mange toppolitikere og interesseorganisationer.

Se Frans Thomsens billeder fra begivenheden ved at klikke ovenfor.