Flugtbilist var tidligere dømt for spirituskørsel

Den 48-årige mand, der i aftes kørte en kvinde ihjel på Holbækvej, har en tidligere frakendelse af sit kørekort netop på grund af spiritus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kom i dag frem, da manden var under grundlovsforhør. Han er varetægtsfængslet frem til den 3. september.

Beboerne er rystede
Beboerne prøver i dag at bearbejde chokket, efter en Land Rover i aftes landede i deres brændeskur.

- Vi hørte et ordentligt brag, hvor vi troede, at det var to biler, der var stødt sammen, for det er vi snart så vant til at høre herude, men det var det ikke alligevel, siger Mette Petersen.

Blot en time før ulykken havde familien Petersen gået og lagt nyt tag på deres brændeskur. De er glade for at de var færdige, da Land Roveren kom flyvende.

- Vi tror, han har været rundt og er kørt sidelæns over vejen. For der er fire bremsespor her på vejen. Han rammer først grøften og så ind i vores hæk, hvorefter fronten af bilen sætter sig fast i brændeskuret. Der har været fart på, for han har lavet et fire meter langt hul i vores to meter brede hæk, siger Mette Petersen.

Det var Mette Petersen, der først var i kontakt med billisten. Han kravlede selv ud af en smadret rude i bilen, og hun kunne ikke snakke ham til ro. Han stak af men blev senere fundet af nogle andre naboer.

Det var hendes mand Jørgen Petersen, der fandt kvinden i grøften. Et syn han aldrig glemmer, og som han også tydeligt er mærket af i dag.

Beboere: Sæt farten ned
De beboere vi talte med i dag, opfordrer bilisterne til at tænke sig om på den store landevej.  

- Det er ikke mere end 14 dage siden, at en kvinde kørte galt og endte på marken. Jeg tør ikke lade mine børn cykle på den her strækning. Uanset hvor gamle de bliver. Folk ræser simpelthen så stærkt. Jeg håber virkelig, at de vil tænke sig ekstra om, når de kører på den her strækning, siger Mette Petersen.