Flugtbilist bag drab havde promille på 1,88

Den flugtbilist, som lørdag stak af fra ulykken, hvor en 38-årig kvinde mistede livet, havde en promille på 1,88.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Promillen var et godt stykke over det tilladte, da chaufføren af en bil lørdag bragede ind i en kvindelig cyklist på Holbækvej ved Kalundborg, så hun røg 52 meter gennem luften.

Politiets anklager i sagen oplyser, at den 48-årige bilist havde en promille på 1,88, da han blev fanget, efter at han først var stukket af fra ulykken, som kostede den 38-årige kvinde livet. De 1,88 er dog kun det foreløbige resultat fra alkometertesten, idet der ikke er kommet svar på blodprøven endnu.

10 gange større risiko for uheld

Ifølge hjemmesiden alkoholdialog.dk er risikoen for at køre galt 10 så gange så stor med en promille på 1,5 i forhold til, hvis man er ædru, og de 1,88 gjorde det altså særdeles svært for den 48-årige bilist at kontrollere køretøjet.

Bilisten er tidligere dømt for spritkørsel og har ikke generhvervet sit kørekort siden. Han blev ved et grundlovsforhør søndag varetægtsfængslet frem til 3. september - sigtet for uagtsomt manddrab at flygte fra ulykken og færdselsforseelser.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har set bilisten før uheldet. Han kørte i en sort Range Rover. Politiet kan træffes på telefon 46 35 14 48 eller 114.

Her kan du se, hvordan vi mennesker typisk reagerer, når vi er påvirket i forskellig grad:

 • 0,2 Øjets evne til hurtigt at fokusere og omstille sig fra lys til mørke forringes.
 • 0,5 Evnen til at opfatte situationer og samtidig udføre præcise bevægelser forringes. Synsvinklen indsnævres. Risikoen for en trafikulykke er fordoblet.
 • 0.8 Overdrevne bevægelser.
 • 1.0 Man snøvler og sludrer. Man har dårlig kontrol over muskler, vanskeligt ved at holde balancen og får en usikker gang. Risikoen for en trafikulykke er 4 til 10 gange større end normalt.
 • 1.5 Man har store problemer med balancen og grovmotoriske bevægelser. Man er tydeligt beruset og har besvær med at tale. Risikoen for trafikulykker 10-dobles. Ved større promiller kan risikoen ved spirituskørsel være mere end 100 gange så stor som normalt.
 • 2.0 Udtalte forgiftningssymptomer. Selvkontrollen er helt væk.
 • 3.0 Opfatter ikke, hvad der sker rundt omkring, og mister ofte bevidstheden.
 • 4.0 Går i koma og risikerer, at åndedrætsorganer lammes. I livsfare.
 • 5.0 Død.

  Kilde: Alkoholdialog.dk