¨

Flugtbil i Kalundborg var stjålet (Video)

Foto: TV ØST

Statsadvokaten undersøger politiskud i den vestsjællandske by. En obduktion kan vise, hvor mange skud der ramte den 36-årige flugtbilist, der mistede live

Den 36-årige mand, der døde efter politiskud på Frederik Andersensvej i Kalundborg, var måske biltyv. I hvert fald var den bil, han kørte i, sandsynligvis stjålet.

Det siger statsadvokat Bitte Dyrberg, der er i gang med at undersøge hændelsesforløbet, da en betjent mandag nat trak sit tjenestevåben og skød mod mandens bil.

Statsadvokatens folk har på stedet fundet tre afskudte hylstre, og der er også tre huller i ruden på flugtbilistens bil.
Det vides endnu ikke, hvor mange skud der ramte manden, og om det var skuddene, han døde af, eller om det var kvæstelser fra det efterfølgende færdselsuheld, da han kørte ind i en mur i Møllestræde et stykke væk.

- Vi får først at vide, om manden er død af skud eller af færdselsuheldet, når han er obduceret, siger Bitte Dyrberg. Obduktionen finder sted onsdag.

Statsadvokaten går rutinemæssigt ind i alle sager, hvor politiet bruger deres våben, for at tage stilling til, om det var nødvendigt at bruge den slags magtanvendelse.

For at vurdere det får Statsadvokatens folk hjælp fra politiets rejsehold til afhøringer og tekniske undersøgelser, der skal afklare, hvad der skete.

[video:video_mangler:091201_politiskud.flv]

Episoden i Kalundborg begyndte, da en politipatrulje blev kaldt ud til et formodet tyveri fra biler, efter at en mand var blevet set lyse ind i biler med en lommelygte.

Da betjentene kom til stedet og steg ud af deres bil, kom en bil kørende imod dem. I den situation trak betjentene våben, og formentlig en af dem skyder mod bilen, der fortsætter, indtil den kører ind i en mur. De to betjente finder manden bevidstløs i bilen, og han bliver kort efter erklæret død på Holbæk Sygehus.

Der er endnu ikke oplysninger om, hvor hurtigt bilen kørte, da den kom hen mod betjentene, og om den eventuelt ramte nogen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App