Flere vil læse til ingeniør i Kalundborg – færre vil læse leisure management

Professionshøjskolen Absalon har fået lidt færre ansøgninger end sidste år. Uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi er højdespringeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag klokken 12 var sidste frist for kvote 1-ansøgninger til de videregående uddannelser. Professionshøjskolen Absalon har modtaget 11.459 ansøgninger, hvilket er 169 færre end sidste år. Til gengæld er der syv personer flere, der har haft en af Absalons uddannelser som første prioritet sammenlignet med sidste år.

Højdespringeren er uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg, som bliver mere og mere populær. Siden 2018 er ansøgertallet kun gået en vej, og det er opad.

I år har uddannelsen fået 207 ansøgninger, hvoraf 90 personer har haft uddannelsen som første prioritet. I 2020 havde 72 uddannelsen som første prioritet, hvilket giver en fremgang på 25 procent.

- Det viser, at det med hårdt og dedikeret arbejde - og ikke mindst med virkelig godt samarbejde med private virksomheder og offentlige parter i Kalundborg Kommune - kan lykkes at skabe en succes med en ny ingeniøruddannelse, siger Camilla Wang, rektor på Absalon i en pressemeddelelse.

Den nye uddannelse til sundhedsadministrativ koordinator, tidligere kaldet lægesekretær, er fra i år en uddannelse i Næstved, hvor den hidtil har hørt under Roskilde Handelsskole. Men på trods af flytningen og den nye titel har 98 haft uddannelsen som førsteprioritet.

Velfærdsuddannelser går tilbage

I den mere kedelige ende går uddannelsen i leisure management i Roskilde markant tilbage. Uddannelsen som kan føre til jobs som eventmanager og festivalkoordinator har kun fået 110 førsteprioritetsansøgninger i år mod 176 i 2020 og 196 i 2019.

quote Det er en udfordring, vi skal arbejde for at løse på tværs af uddannelserne, kommuner og regionen i de kommende år

Camilla Wang, rektor, Absalon

 Det giver en nedgang på 38 procent fra 2020 til 2021.

Læs også
26 procent flere end sidste år - stor søgning til erhvervsakademis uddannelser
Læs også
26 procent flere end sidste år - stor søgning til erhvervsakademis uddannelser

Uddannelserne til lærer, sygeplejerske og pædagog går en smule tilbage. Læreruddannelserne har for eksempel fået 340 første prioritetsansøgninger i år, hvilket er fem procent færre end sidste år. Det bekymrer professionshøjskolens rektor.

- Vi står og ser frem imod en seriøs udfordring for vores fælles velfærdssamfund de kommende år, når vi kommer til at mangle pædagoger, lærere og sygeplejersker. Desværre styrer mange unge udenom de store velfærdsuddannelser, mens behovet modsat vokser rigtig meget, siger Camilla Wang.

- Det er en udfordring, vi skal arbejde for at løse på tværs af uddannelserne, kommuner og regionen i de kommende år.

Den 28. juli offentliggør de videregående uddannelser, hvor mange studerende, der bliver optaget.


Nyhedsoverblik