Flere tusinde gæster vil se hesteshow og gøre en god handel

I Gørlev kom folk til i stor stil for at besøge Gørlev Hesteskue- og Kræmmermarked. Markedet blev markeret med et hesteoptog gennem byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Folk strømmede til Gørlev lørdag. Der blev nemlig afholdt Hesteskue- og Kræmmermarked.
Det er 42. gang, at byen bliver fyldt med kræmmere og heste.

Det fortæller Jørgen Arnam-Olsen, som er pladsansvarlig på markedet. Han har sammen med to andre været med til at arrangere kræmmermarkedet.

- Vi har holdt hesteskue og kræmmermarked siden 1977, og det er 42. sæson i år, siger Jørgen Arnam-Olsen.

Klokken 10.00 lørdag formiddag gik et hesteoptog gennem byen for at markere, at hesteskuet var åbent. Her deltog 22 såkaldte ekvipager - det vil sige ryttere på egne heste og køretøjer med heste foran. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Et optog af heste og ryttere gik gennem gaderne i Gørlev for at markere åbningen af årets Heste- og Kræmmermarked.
Et optog af heste og ryttere gik gennem gaderne i Gørlev for at markere åbningen af årets Heste- og Kræmmermarked. Foto: Ida Kristensen - TV ØST

Jørgen Arnam-Olsen forventer, at flere tusinde gæster vil kigge forbi markedet i løbet af weekenden.

- For to år siden i 2016 havde vi 40 års jubilæum og et kæmpe arrangement. Men alligevel er det også stort i år. Vi forventer, at 10.000 mennesker kommer forbi her i løbet af lørdag og søndag, siger Jørgen Arnam-Olsen. 

Rekordmange kræmmere er med

Der er gode chancer for at gøre en god handel i år. Kræmmermarkedet har nemlig rekordmange kræmmere og udstillere i forhold til sidste år.

- Vi har cirka 115 boder og det er en ny rekord på markedet her. Det er også dejligt. Der kommer en masse mennesker for at se på heste, og nogen kommer for at gøre en god handel, mens andre kommer for at se de her shows, siger Jørgen Arnam-Olsen. 

Hesteskuet fortsætter søndag, hvor omkring 70 heste deltager i en hestekåring. Det begynder klokken 13.00.