Flere slår misrøgtsalarm i Kalundborg

Flere sager om svigt af børn lander på landets socialkontorer. Et af de steder, hvor antallet af underretninger er eksploderet i de seneste år, er i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere omsorgssvigtede unge får hjælp i tide. Sådan lyder det fra Kalundborg Kommune efter en ny undersøgelse fra Politiken Research viser, at antallet af indberetninger om misrøgtede børn er tredoblet i kommunen på to år. Og det er ikke en tilfældighed.

- Vi har fået lavet en handleguide, der viser, hvordan man skal agere i forhold til det enkelte barn, og hvornår man skal lave en underretning, og hvornår man kan gøre en egenindsats ude på den enkelte institution, siger Gitte Johansen (V), formand for Børn- og Familieudvalget i Kalundborg Kommune

Mangler morgenmad
Lone Varming underviser til dagligt på Høng Skole. Hun er en af mange ansatte, som har været en ekstra tur på skolebænken.

- Noget af det, vi bemærker, er helt konkret, om børnene kommer hver morgen og ikke har fået morgenmad, om de virker beskidte og om de har fodtøj på, der ikke passer overhovedet, siger Lone Varming.

Har haft effekt
Samtlige 1800 børn- og unge-medarbejdere i Kalundborg Kommune har været på kursus i at forbedre håndteringen af sager med børn, der mistrives. Og det har haft effekt.

- Vi er blevet hurtigere til at skrive en underretning, hvis vi bare er bekymrede. I modsætning til før, hvor barnet måske skulle komme i skole med skrammer og blå mærker først, fortæller Lone Varming.

Ikke flere anbringelser
Høng Skole er ikke et enestående eksempel. Kalundborg Kommune er gået fra i alt at modtage 135 underretninger i 2010 til 532 på nuværende tidspunkt i år.

Men selvom der bliver underrettet mere, er antallet af anbringelser uforandret.

- Når der er øget fokus, så ser man problemerne i tide og får gjort de tiltag der skal til, forklarer Gitte Johansen.


Nyhedsoverblik