Flere lægger til kajs med krystogtskibe i Kalundborg

I år forventes stor fremgang i antallet af turister, der kommer sejlende til Kalundborg med krydstogtskib.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark tager i 2020 imod flere krydstogtgæster end før, og den fremgang føres an af en række havne landet rundt. Således kan både Aarhus, Aalborg, Kalundborg og Bornholm i det nye år forvente stor fremgang i antallet af gæster, der kommer sejlende til. Det skriver Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse. 

De 10 danske havne, der samarbejder om at udvikle krydstogtturismen, får til sammen besøg af omkring 1,2 mio. gæster i 2020, det er en fremgang på ca. 80.000 fra året før, og gæsterne kommer i højere grad end tidligere rundt i hele landet.

Antal gæster udenfor København stiger

København er stadig landets største destination for krydstogt, og samtidig en populær destination for turnaround - der, hvor krydstogtet begynder og slutter og derfor tager nye gæster ombord og sætter andre af, hvilket giver gæsterne længere tid til at bevæge sig rundt og forbruge af destinationens oplevelser.

Og mens antallet af krydstogtskibe, der lægger til i København i 2020, er på niveau med året før, stiger antallet af skibe, der lægger til i de øvrige danske havne i år til 225 fra 186 sidste år.

 Endnu større værdi ud af gæsterne

Hver gang et krydstogtskib lægger til i en dansk havn, tjener både havnen penge fra rederierne og byen penge fra gæsterne. På tværs af landet forventes krydstogtturismen i 2020 at bidrage med en omsætning på ca. 1,25 mia. kr. og samtidig skabe fuldtidsbeskæftigelse til ca. 2.400 borgere.

I år anløber et stort antal af skibene til ikke bare ét, men mindst to steder i Danmark på samme krydstogt. Hele 126 gange i år vil et skib, som også har lagt til i København, lægge til i en anden dansk havn som del af samme krydstogt. Og dermed bliver samme skib kilde til indtægter to gange to forskellige steder i landet i forbindelse med skibets besøg i Danmark.

Det er særligt Aalborg, Aarhus, Rønne, Skagen og Fredericia, der i år vil mærke det. Men også flere af de mindre danske krydstogthavne, som Christiansø, Hundested og Aabenraa får besøg af skibe, der også har lagt til i København.

I alt anløber der et krydstogtskib til i de 10 havne 574 gange i løbet af 2020.