Flere kirker mindedes ofrene i Paris med klokkespil

Mandag mindedes flere kirker i regionen ofrene for weekendens terrorhandlinger i Paris ved at ringe med kirkeklokkerne ved middagstid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag mindedes Føllenslev og Særslev Menigshedsråd ofrene for terrorhandlinger i Paris i weekenden.

Det gjorde de ved at lade kirkeklokkerne ringe klokken 12.00 i fem minutter i blandt andet Særslev Kirke i Snertinge, Føllenslev Kirke, Bregninge Kirke i Eskebjerg og Vor Frue Kirke i Kalundborg. 

Ordningen kom i stand efter et af menighedsrådsmedlemmerne, Jan Østergaard delte et opslag på Facebook. 

- I samråd med vores sognepræst har vi besluttet, at i morgen mandag d. 16. november kl. 12.00 vil kirkeklokkerne i Særslev og Føllenslev Kirker ring i fem minutter for at mindes dem, der er blevet dræbt i Paris og for at vise vores respekt og opbakning til Frankrig. Også for at vise, at terrorisme ikke kan knække os og gøre os bange, men tværtimod får os til at stå sammen og kæmpe for vores ret til frihed og demokrati. Vi håber, andre kirker landet over vil følge os, skriver Jan Østergaard på Facebook. 

Opslaget har givet menighedsrådet mange likes og er blevet delt mange gange. Blandt kommentarerne skrev en blandt andet:

- Et rigtigt godt initiativ, jeg vil lytte stille til kirkeklokkerne imens mine varme tanker vil strømme til pårørende, sårede og alle der var udsat for massakren i Frankrig.