Flere hundrede kilo hash blev opbevaret i tre landsbyer

Flere hundrede kilo hash er angiveligt blevet opbevaret i tre landsbyer nær Kalundborg i en stor hashsag, hvor 18 personer sidder varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af den seneste uges tid er 18 personer blevet varetægtsfængslet i en sag, som politiet mener drejer sig om indsmugling og salg af omkring 1,4 tons hash.

Ud fra sigtelserne mod de fængslede, som dagbladet Nordvestnyt har fået aktindsigt i, kan man se, at de fleste af kiloene skulle have været opbevaret på tre adresser i Nordvestsjælland.

Ifølge sigtelserne er der opbevaret mindst 631 kilo hash på en adresse i Svallerup syd for Kalundborg, mindst 290 kilo på en adresse i Jorløse ved Svebølle og mindst 132 kilo hash på en adresse i Sandby ved Svinninge.

Velorganiseret kriminelt netværk

Beboere på de tre adresser er blandt de fængslede, men mange af de fængslede er fra København, og ifølge politiets særlige bandeenhed Task Force Øst er der tale om et stort og velorganiseret kriminelt netværk.

Politiet har ikke fundet mange kilo hash på adresserne, men inden anholdelserne havde man i lang tid fulgt med i nogle af de sigtedes gøren og laden.

Derfor er man overbevist om, at det meste af hashen på et tidspunkt blev opbevaret på de tre adresser, efter at den ad flere omgange blev smuglet til Danmark. Derefter blev hashen ad flere gange transporteret til København, hvor den blev solgt.

- På grund af lukkede døre i sagen kan jeg ikke sige, hvorfor vi mener, at hashen er opbevaret på adresserne. Men vi har været i gang med efterforskningen i over to år, og vi mener, at hashen er blevet videredistribueret til Københavns-området herunder til Christiania, siger senioranklager hos Københavns Politi, Maria Cingari, til dagbladet Nordvestyt.

Varebil med 349 kilo hash

Task Force Øst slog til mod den formodede hashbande i slutningen af sidste uge, da man stoppede en varebil på Amager med 340 kilo hash i.

De i alt 1,4 tons hash, som sagen drejer sig om, har en værdi på gadeplan på et meget stort millionbeløb. Flere af de fængslede er sigtet for at have været med til at indsmugle og sælge hele mængden, imens andre er sigtet for at have været med i en del af hash-aktiviteterne.

De fleste af de sigtede nægter sig skyldige, men der er også nogle få som enten i vidt omfang eller delvist erkender sig skyldige.

/ritzau