¨

Flere hjertestartere skal op

Foto: TV ØST

Det bliver muligvis dig, der skal være med til at redde liv, hvis din nabo får hjertestop. Sundhedsstyrelsen vil nemlig have langt flere hjertestartere derud, hvor ambulancerne er længe undervejs.

Det er Sundhedsstyrelsen, der i en ny rapport anbefaler, at langt flere hjertestartere hjertestartere bliver sat op i udkantsområder, hvor det tager lang tid for ambulancerne at nå frem. På den måde vil langt flere kunne overleve et hjertestop.

Et af de områder er halvøen Reersø. Og på campingpladsen her har de allerede lavet investeringen. De sidste to år har hjertestarteren været en fast del af inventaret.

- Det betyder en vis tryghed for os, at vi kan yde den førstehjælp, der er brug for, hvis uheldet skulle være ude, siger ejer af Reersø Camping, Allan Richter.

Det er Region Sjælland, der står for udrykninger ved alarmkald - og det er herfra, de vælger hvorfra og hvor mange ambulancer, der sendes ud. Men de mener ikke, at de kan afhjælpe situationen, så godt som hjertestarterne.

- Når man snakker om hjertestop, så er det minutterne, der tæller, og det er ligegyldig hvor mange ambulance Region Sjælland anskaffer sig, så vil vi aldrig kunne opnå så hurtig respons, mener Benny Jørgensen, som er driftschef for det præhospitale område i Region Sjælland.

På Reersø Camping har hjertestarteren endnu ikke oplevet et hjertestop - men den er med til i hvert fald ejeren føler sig mere sikker, når sommergæsterne slår teltene op.

02:03 Luk video

01:05 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App