¨

Firmaer svindler med regninger

Foto: TV ØST

Falske firmaer, ubetalte regninger og betalinger, der bliver trukket i langdrag. Det er virkeligheden for masser af forretningsdrivende.

I 20 år har Henning Henriksen haft egen virksomhed i hjemmet i Kalundborg. Han er ejer af Kalundborg Kontorforsyning, som primært leverer kontorartikler til små og mellemstore virksomheder.

- Der er jo en grund til, man laver forretning. Det er jo, fordi man vil tjene penge.  Penge tjener man jo ikke, når man skal forære tingene væk, siger Henning Henriksen.

Bekymringen kommer, efter Henning Henriksen flere gange har oplevet, hvordan firmaer har forsøgt at snyde med betalingen. Sidst leverede han store kontorartikler til et firma, som få dage efter erklærede sig konkurs – inden de betalte regningerne. Da et nyt firma i sidste uge henvendte sig for at handle med Henning Henriksen, fattede han mistanke.

-  Jeg gik på internettet og undersøgte firmaet. Der finder jeg ud af, at det er en privatperson, som slet ikke ejer et firma. Jeg skriver til ham, at han hellere må overføre pengene med det samme, og så skal jeg sende ham varerne, men så hørte jeg aldrig fra ham igen. Det beviser altså over for mig, at det ikke er helt ærligt, siger Henning Henriksen.

I aften kan Operation X afsløre, hvordan firmaer undlader at betale for deres leverancer. For eksempel ved at spekulere I at lade firmaer gå konkurs. Eller brokker sig over leverancerne for at trække betalingen I langdrag. Blandt andet kan man se, hvordan et af de firmaer, som skylder Henning Henriksen penge, bliver konfrontreret med de manglende betalinger.

Hos Kalundborg Kontorforsyning har Henning Henriksen nu taget sine forholdsregler.

- Jeg kontrollerer firmaerne mere end jeg gjorde før. For at se, om det er et firma, der har penge, eller for at finde ud af, om det overhovedet er et firma, siger Henning Henriksen.

02:24 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App