Fireårig dreng fortsat indlagt på Rigshospitalet efter voldsom grill-ulykke

Politiet skal undersøge, om en 62-årig mand skal stilles til ansvar i en sag, hvor en fireårig dreng blev alvorligt forbrændt under optænding af en grill.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En fireårig dreng, som søndag blev alvorligt forbrændt under optænding af en grill i Gørlev, er torsdag stadig indlagt på Rigshospitalets intensivafdeling i København, hvor han behandles for sine forbrændinger.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Vi ved ikke, hvor lang tid han fortsat skal være indlagt

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Episoden fandt sted søndag aften cirka klokken 18.00 på en villavej i Gørlev på det nordvestlige Sjælland.

Her var flere personer forsamlet til et udendørsarrangement, hvor en 62-årig mand ville sætte gang i en grill ved at hælde sprit ud over nogle grillkul, der i forvejen var en smule ild i.

Den 62-åriges handling skabte nærmest en eksplosion og forbrændte en 38-årig kvinde og den fireårig dreng, som befandt sig to meter fra grillen.

Ni procent af drengens krop er forbrændt

Værst gik det ud over den fireårige dreng, som pådrog sig alvorlige forbrændinger på især overkroppen og i ansigtet. Han blev derfor fragtet med en lægehelikopter til Rigshospitalet i København.

Cirka ni procent af drengens krop er ifølge lægerne blevet forbrændt. Han meldes dog udenfor livsfare.

- Drengen er stadigvæk indlagt på Rigshospitalet, hvor han løbende bliver tilset. Lige nu er det største problem, at hans krop hæver som følge af brandskaderne, derfor venter man på, at de fortager sig, før man kan fortsætte den videre behandling, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

- Omvendt ser skaderne ikke ud til at være særligt problematiske, så det er trods alt positivt. Men vi ved ikke, hvor lang tid han fortsat skal være indlagt, og hvad behandlingen i givet fald bliver, tilføjer han.

Den 38-årige kvinde blev ikke ramt nær så voldsomt af stikflammerne og skyndte selv at sprøjte koldt vand ud over sin krop for at afkøle huden. Ifølge politiet var det ikke en forsamling, hvor folk var beruset.

- Det var ikke sådan, at alle var fulde og på rulleskøjter. Det var en ganske sober forsamling, som bare skulle tænde op i grillen, siger Martin Bjerregaard.

62-årig risikerer straffesag

Politiet afventer nu en officiel status fra Rigshospitalet, der mere detaljeret beskriver drengens tilstand og risikoen for varige mén.

Den viden skal indgå i en vurdering, som politiets jurister træffer i forhold, hvorvidt den 62-årige mand skal sigtets efter blandt andet at overtræde beredskabsloven eller straffeloven.

quote Det var en ganske sober forsamling, som bare skulle tænde op i grille

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Som det ser ud nu, er sagen færdigefterforsket. Når vi har den officielle status om drengen, sender vi sagen videre til den juridisk afdeling, som skal se på, om der er sket en strafbar handling, siger Martin Bjerregaard.

Politiet har afhørt den 62-årige mand, den forbrændte kvinde og den fireårige drengs far. Det var drengens far, som mandag ringede til politiet for at informere dem om episoden søndag.

- Han fortalte, at sønnen var indlagt på hospitalet, siger Martin Bjerregaard.

- Man er som forældre selvfølgelig chokeret over, at noget, der skulle være en hyggelig aften, ender så dramatisk, tilføjer han.

Politiet har desuden undersøgt stedet i Gørlev, hvor grillfesten blev afholdt. Her blev det ikke konstateret noget mistænkeligt.