Fireårig dreng fløjet til Rigshospitalet med alvorlige forbrændinger i ansigtet

Politiet undersøger, om en 62-årig mand skal stilles til ansvar i en sag, hvor en fireårig dreng blev alvorligt forbrændt under optænding af en grill.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hyggelig grillaften gik grueligt galt i Gørlev på det nordvestlige Sjælland, hvor flere personer søndag aften blev forbrændt.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Det gik især ud over drengen, som fik forbrændinger i ansigtet og på overkroppen

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

Værst gik det ud over en fireårig dreng, der stod i nærheden af grillen, da en 62-årig mand cirka klokken 18.00 forsøgte at få mere gang i grillkullene.

- Flere personer var søndag aften forsamlet på en adresse i Gørlev, hvor de skulle grille. Den 62-årige mand var udpeget som grillmester, og han havde ikke nogen optændingsbriketter, i stedet hældte han sprit på de kul, hvor der i forvejen var lidt ild i. Det antændte hurtigt, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 62-åriges handling skabte nærmest en eksplosion og forbrændte en 38-årig kvinde og den fireårig dreng, som befandt sig to meter fra grillen.

- Det gik især ud over drengen, som fik forbrændinger i ansigtet og på overkroppen. Der blev slået alarm, og sundhedsmyndighederne fik tilkaldt en lægehelikopter, som fløj den fireårig dreng til Rigshospitalet i København, hvor han behandles for sine brandsår, siger Martin Bjerregaard.

Er stadig indlagt

Cirka ni procent af drengens krop er ifølge lægerne blevet forbrændt. Han er stadig indlagt på Rigshospitalets traumecenter. Drengen er dog udenfor livsfare.

- Lægerne behandler drengen og kommer onsdag med en status omkring hans tilstand, men det er ikke livstruende, siger Martin Bjerregaard.

Den 38-årige kvinde blev ikke ramt nær så voldsomt af stikflammerne og skyndte sig selv at sprøjte koldt vand ud over sin krop for at afkøle huden. Ifølge politiet var det ikke en forsamling, hvor folk var beruset.

- Det var ikke sådan, at alle var fulde og på rulleskøjter. Det var en ganske sober forsamling, som bare skulle tænde op i grillen, siger Martin Bjerregaard.

Politiet undersøger sagen nærmere

Det var drengens far, som mandag ringede til politiet for at informere dem om episoden.

- Han fortalte, at sønnen var indlagt på hospitalet, siger Martin Bjerregaard.

- Man er som forældre selvfølgelig chokeret over, at noget, der skulle være en hyggelig aften, ender så dramatisk, tilføjer han.

Politiet skal nu forsøge at klarlægge hændelsesforløbet.

- Det har det overordnede formål at finde ud af, om nogen optrådte uansvarligt. Når vi har fået afhørt parterne og har en mere konkret status på drengens tilstand, vurderer vi, om den 62-årige mand har optrådt uansvarligt og i givet fald skal sigtes for noget, siger Martin Bjerregaard.

Ifølge politiet kan den 62-årige blive sigtet for at overtræde beredskabsloven, hvor man har bragt andre personer i fare. Hvis han bliver sigtet og dømt, risikerer han som minimum en bøde på 1.500 kroner.