¨

Fire personer fængslet efter stor politiaktion på Vestsjælland 

Kalundborg. Arkivfoto. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Tre personer fra Kalundborg-egnen samt en udenlandsk statsborger er blevet varetægtsfængslet efter en større politiaktion på Kalundborgegnen. 

Fire personer, der blev anholdt i forbindelse med en række ransagninger omkring Kalundborg lørdag er blevet varetægtsfængslet ved i fire uger. 

Det har Retten i Aarhus besluttet søndag, oplyser politiinspektør Carit Andersen fra politiafdelingen Særlig Efterforskning Vest til TV2 ØST. 

De fire personer - tre mænd og en kvinde - blev alle anholdt under en politiaktion lørdag, hvor en række adresser i Kalundborg-området blev ransaget.  

Hemmelig sag

Omstændighederne ved anholdelserne er ikke kendt i offentligheden, da politiet har mørkelagt sagen, og eksempelvis afholdt grundlovsforhøret uden adgang for offentligheden. 

Det står dog klart, at sagen handler om indsmugling og videresalg af stoffer, og at politiet har beslaglagt et større parti hash ved aktionen, ligesom der er fundet hårde stoffer og en række skydevåben som pistoler og rifler i forbindelse med ransagningerne. 

Samtidig står det klart, at politienheden, der normalt har hjemme i Østjylland, under ransagningerne på Vestsjælland fik hjælp af en specialiseret styrke fra Ingeniørregimentet, der holder til i Skive. De har speciale i blandt andet at afsløre skjulte genstande i både bygninger og terrænet.  

Langvarig efterforskning

Ifølge Carit Andersen ligger der en langvarig efterforskning forud for ransagningerne af kriminalitet, der ifølge politiet har stået på i længere tid. 

Det vides ikke, hvordan de fire varetægtsfængslede forholdt sig til sigtelserne. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App