Fire mænd anholdt i sag om dobbeltdrab i Kalundborg

Politiet har anholdt fire mænd i Københavnsområdet. De er mistænkt i skudsagen ved dagligvarebutikken Meny i Kalundborg i november.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligt tirsdag morgen førte en anholdelsesaktion i Københavnsområdet til, at fire mænd blev anholdt. De er alle mistænkt for at stå bag en skudepisode i Kalundborg i november, hvor to unge mænd blev dræbt og en tredje mand blev hårdt såret.

quote Vi har udført et meget omfattende efterforskningsarbejde, der nu har givet os grundlag for at skride til anholdelse

Jacob Olsen, efterforskningsleder, Midt- og Vestsjællands Politi

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Midt- og Vestsjællands Politi fik ved anholdelsesaktionen assistance fra flere andre politikredse, og der blev efterfølgende foretaget ransagning af flere adresser og lokaliteter i hovedstadsområdet.

De fire anholdte mænd er alle i 20’erne og fra Storkøbenhavn.

- Vi har udført et meget omfattende efterforskningsarbejde, der nu har givet os grundlag for at skride til anholdelse. To mænd blev dræbt og en alvorligt såret ved det særdeles voldsomme angreb. Det er helt uacceptabelt, og vi er derfor tilfredse med, at vi er nået hertil i efterforskningen, siger efterforskningsleder, vicepolitiinspektør Jacob Olsen.

Intensiv efterforskning af sagen

Skudepisoden fandt sted tirsdag den 17. november 2020 lidt efter klokken 18 på parkeringspladsen ved dagligvarebutikken Meny på Nørre Allé i Kalundborg.

To blev dræbt, da tre mænd i starten af 20'erne blev ramt af skud ved Meny i Kalundborg i november.
To blev dræbt, da tre mænd i starten af 20'erne blev ramt af skud ved Meny i Kalundborg i november. Foto: Jens Nielsen

Siden har politiet efterforsket sagen intensivt og valgte blandt andet i dagene efter skudepisoden at placere en mobil politistation ved Meny, så vidner kunne henvende sig. Skyderiet foregik nemlig i butikkens åbningstid, og derfor var der en del kunder i butikken, da skuddene blev affyret.

- Mange folk er jo rutineprægede og køber ind på det samme tidspunkt, sagde Martin Bjerregaard i november, der fortalte, at flere af dem, som havde været i Meny for at handle da skuddene faldt, senere på ugen kom tilbage til butikken og lagde vejen forbi den mobile politistation.

Kortlægning af ofres færden

Politiet har tidligere også kortlagt de tre ofres færden op mod episoden for at finde ud af, hvorfor de var i Kalundborg netop denne aften i november. De tre unge mænd, der blev ramt af skuddene, er nemlig også fra Københavnsområdet, og de er alle kendt af politiet i forvejen.

Grafik: Lonni Christiansen

Den unge mand, der overlevede skudepisoden, var efterfølgende indlagt med svære kvæstelser. Han blev afhørt af politiet, så snart han var i stand til det, men politiet har ikke ville komme nærmere ind på, hvilke oplysninger afhøringen førte med sig.

Efter drabene sikrede politiet sig også spor på parkeringspladsen ved Meny. Derudover blev der foretaget tekniske undersøgelser på Eskebjergvej knap 10 kilometer væk fra gerningsstedet, hvor en udbrændt bil blev fundet, samt på en holdeplads på Lerchenborgvej.

Efterforskningen har nu her knap tre måneder efter episoden ført til, at politiet tirsdag morgen kunne anholde fire mænd i sagen.

De fire anholdte vil alle tirsdag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med begæring om varetægtsfængsling. Anklageren vil begære dørlukning i sagen, og derfor kan politiet ikke give yderligere oplysninger omkring sagen på nuværende tidspunkt.