Festdag i Kalundborg: Ny Vesthavn klar til indvielse

Den 330.000 kvadratmeter store udvidelse af havnen i Kalundborg står færdig. Det bliver mandag markeret med åbent hus og festivitas.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdet med Ny Vesthavn på sydsiden af Kalundborg Fjord er nået til vejs ende.

Mandag bliver havnen taget i brug, når det britiske krydstogtskib Magellan med 1400 passagere lægger til ved den nye kaj.

kalundborg_havn_ny_vesthavn.jpg
Læs også
Kalundborg opfører nyt havneområde til 200 mio. kroner
kalundborg_havn_ny_vesthavn.jpg
Læs også
Kalundborg opfører nyt havneområde til 200 mio. kroner

Samtidig er byens borgere inviteret til åbent hus mellem klokken 14-17 på den nye del af havnen.

Fejring på havnen

Der er lagt op til nogle festlige timer på Ny Vesthavn, med musikalske indslag, udstilling af kunsthåndværk, veteranbiler og motorcykler, ligesom der vil være plancher, som vil vise, hvordan anlægsarbejdet har udviklet sig lige fra den spæde start i efteråret 2017 til nu, hvor Ny Vesthavn står klar til brug.

- Vi skal bruge den her nye multihavn til at lokalisere virksomheder, vi skal flytte vores containere herover, og vi vil kunne tage imod andre og større skibe, end i den eksisterende havn, på grund af vanddybden, siger en glad havnedirektør Bent Rasmussen. 

Større havn og flere kunder

Ny Vesthavn strækker sig over et areal på 330.000 kvadratmeter. Det svarer til en havneudvidelse på lidt under 40 procent.

Der er blevet etableret en 500 meter lang kaj, og så er den nye havn 15 meter dyb, hvilket er en forudsætning for, at de helt store skibe – også krydstogtsskibe - kan bruge havnen.

ny_vesthavn_.jpg
Læs også
Kalundborg kan nu prale af at have en dybvandshavn
ny_vesthavn_.jpg
Læs også
Kalundborg kan nu prale af at have en dybvandshavn

Havneudvidelsen i Kalundborg har kostet 200 millioner kroner, og havnedirektøren håber, investeringen vil tiltrække flere kunder:

- Vi havde ikke mere plads, så hvis vi skulle fortsætte forretningen, skulle vi udvide, og så ønsker vi selvfølgelig ogse at tiltrække nye kunder, det er jo en del af vores opdrag, at vi vil lokalisere virksomheder, varelagere og pakhuse, siger Bent Rasmussen.

Fakta om Ny Vesthavn

  • Ny Vesthavn er placeret på den sydlige side af Kalundborg Fjord, vest for Asnæsværket.
  • Det samlede areal omfatter 330.000 kvadratmeter.
  • Ny Vesthavn er etableret på ca. 200.000 kvadratmeter eksisterende land og resten – 130.000 – af de 330.000 kvadratmeter er inddæmmet på søområdet.
  • Der er etableret en 500 meter lang kaj.
  • Vanddybden er 15 meter – dermed er Kalundborg Havn den eneste offentlige havn på Sjælland, som kan tilbyde dybt vand ved kaj lige ved T-ruten, som er dybvandsruten, der forbinder Østersøen og Nordsøen.
  • Af de 330.000 kvadratmeter er der afsat 50.000 kvadratmeter til Kalundborg Container Terminal.
  • 60.000 kvadratmeter skal anvendes til vej, parkering m.v. 

Kilde: Kalundborg Havn