Felicia og far takker for støtten

Felicia og hendes far holdt i dag reception for at takke de personer, der i sin tid støttede de 2 i kampen for at få annulleret udvisningen af Felicia.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var fest på Reersø i dag onsdag, og der var flere ting at fejre.

I juni blev Felicia Kristiansen student fra Selandia i Slagelse, men der har undervejs i studierne været stor uvished om, hvorvidt hun nogensinde ville få mulighed for at færdiggøre skolen i Danmark.

Felicia Kristiansen er opvokset i Mozambique med en mozambiqueansk mor og en dansk far. Faren flyttede tilbage til Danmark i 2003, da han og Felicias mor gik fra hinanden, men da han ville have datteren til Danmark og bo, opstod der problemer.

Medborgere demonstrerede

Det var svært at få dokumentation for, at Felicias far Hans Kristiansen havde halvdelen af forældremyndigheden over datteren, og derfor kunne hun ikke umiddelbart få opholdstilladelse i Danmark. I efteråret 2010 blev hun derfor udvist af landet, og det fik borgerne på Reersø og skolekammeraterne fra Selandia på barrikaderne. De demonstrerede for at råbe politikerne op om den groteske situation, og sagen var i adskillige medier.

Sagen var atypisk

I foråret 2011 kom der så endelig glædelig besked fra daværende integrationsminister Søren Pind (V). Han skrev i en mail, at "Felicias sag var atypisk og præget af en del sammenfald, og at ministeriet på grund af sagens omstændigheder fandt det rettest, at hun fik mulighed for at fortsætte sin tilværelse her i landet".

I dag fejrede Felicia Kristiansen og hendes far så både studenterhue og opholdstilladelse i Reersøhuset fra klokken 14.30 til 17.30.