¨

Fartbølle væltede hus

Foto: TV ØST

En 19-årig bilist kørte over 100 kilometer i timen, da han ramte et hus i den lille by Sæby.

- Mærkelig lyd. Højt knald!

Sådan beskriver Berit Larsen den lyd, som forskrækkede hende og hendes mand, da de i aftes sad og så fjernsyn. Derimod kom det ikke bag på dem, at det drejede sig om en ulykke 100 meter fra deres hus.

- Overhovedet ikke. Det kan kun overraske, at der ikke sker flere ulykker, så hurtigt de kører.

Men der sker ulykker på Sæbyvej i den lille landsby Sæby mellem Kalundborg og Slagelse. Blandt andet har Berit Larsen selv haft en bilist oppe i forhaven.

Derfor har beboerne i byen flere gange henvendt sig først til Høng og siden Kalundborg kommune for at få sat vejchikaner op. Men intet er sket.

- De er i hvert fald klar over det, politikerne. Men det er som om, der ikke sker noget. Det er vel pengene, siger Berit Larsen.

Men faktisk har kommunen netop bevilget en ekstra pulje penge til farlige vejstrækninger, og en af de veje kommunen har valgt at se på er Sæbyvej.

- Vi har nu lavet en liste over de farlige veje, og så tager vi dem i prioriteret rækkefølge, og Sæbyvej er med på den liste, siger Kalundborgs borgmester, Martin Damm. Han kan dog ikke love hvornår turen kommer til Sæbyvej.

Den besked er de glade for i Sæby.

- Han skal være så velkommen. Jeg giver en kop kaffe, for jeg vil simpelthen være så glad, hvis der endelig sker noget, siger Berit Larsen.

03:26 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App