Politiet anholder farlig flugtfange

I nat lykkedes det politiet at anholde den farlige flugtfange, som få timer forinden var efterlyst efter at være stukket af fra en patrulje.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Friheden blev kort for Ziad Omar Alfarroukh, der tirsdag eftermiddag undslap politiet under en transport til arresten i Kalundborg.

quote Anholdelsen foregik stille og roligt

Henrik Olese, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Flugten fandt sted klokken 16.55, og politiet bragte få timer efter flugten en efterlysning af Ziad Omar Alfarroukh, der beskrives som farlig.

Men klokken 02.04 natten til onsdag blev den 19-årige flugtfange anholdt i en lejlighed i Kalundborg.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Stor eftersøgning

Vagtchef Henrik Olesen kan dog ikke oplyse, hvorvidt det var et tip i forbindelse med den udsendte efterlysning, der førte til pågribelsen, som han kalder godt politiarbejde.

 - Anholdelsen foregik stille og roligt, siger Henrik Olesen til TV2 ØST. Han har ikke yderligere oplysninger om nattens anholdelse, hvor flere patruljer var mødt frem på en adresse i Kalundborg.

Politiet havde forinden da været vidt i området og på Sjælland. Blandt andet to adresser i byen Høng.

Flugten skal nu undersøges

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man skal have undersøgt omstændighederne for flugten.

- Det har ikke været en befrielsesaktion. Der var fangen og en politipatrulje, hvor han har set sit snit til at tage benene på nakken og stikke af, siger Martin Bjerregaard, talsperson ved Midt og Vestsjællands Politi. Han påpeger, at det er strafbart at flygte fra politiet, uanset omstændigheder.

- Vi skal nu se på, hvad vidste vi, og hvilke beslutninger er blevet truffet.

Midt- og Vestsjællands Politi kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om, hvordan det lykkedes Ziad Omar Alfarroukh at tage flugten.

Dømt til udvisning

Ziad Omar Alfarroukh er idømt fem års fængsel for hjemmerøveri og udvist af Danmark.

Den dom modtog han tirsdag i Retten i Holbæk, inden det lykkedes ham at flygte foran Kalundborg Arrest, hvor han har siddet varetægtsfængslet, indtil han skulle have sin dom.

Tirsdag aften oplyste politiet til TV2 ØST, at mange patruljer var sendt ud, og at man villle lede hele natten igennem, indtil han var fundet, hvilket altså skete lidt over klokken to.

Opdatering
Clock07. jan 2020, kl. 19:29
Artiklen er opdateret med kommentar fra Martin Bjerregård, Midt og Vestsjællands Politi.