¨

EUC-kursus målrettes branchens behov

12 arbejdsløse kalundborgensere følger i disse dage et kursus i stilladsarbejde på EUC Nordvestsjælland i Audebo. De er henvist af Kalundborg Jobcenter.

Og kurset er nok kræfterne værd, for allerede efter fem ugers uddannelse, venter der sandsynligvis arbejde til størstedelen af de 12 kursister.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Kurset blev til virkelighed, efter at man på EUC havde talt med både Jerslev Stilladsservice og Norisol i Skælskør og konstateret, at begge firmaer vil være interesseret i at ansætte nyuddannede stilladsarbejdere.

- Sidste år ved samme tid kørte jeg et tilsvarende kursus for fem mand. De var allesammen i arbejde, inden kurset var færdigt. Det var lidt tankevækkende, fortæller EUC-holdets underviser Jesper Christiansen.

Mikael Busk, direktør i Jerslev Stilladsservice, mener, at ideen med uddannelse, som er målrettet mod specielle brancher, der mangler arbejdskraft, er for god til kun at blive brugt inden for stilladsbranchen.

- Vi kunne sagtens udbrede den her tanke til helt andre brancher end min egen. Det handler om, at folk skal prøve at tænke positivt og anderledes, siger direktøren til dagbladet Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App