Erhvervsskoler er igen åbne: - Humøret har været helt i top i dag

Efter flere måneders nedlukning kunne elever på erhvervsskoler igen vende tilbage til skolen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er blevet til mange timer foran skærmen for landets erhvervsskoleelever.

Efter næsten tre måneders nedlukning kunne de fleste igen få lov til at møde fysisk på skolen i dag.

Det gælder de elever, som lige nu er i skolepraktik eller deltager i certifikatfag, der kan vende tilbage som et led i genåbningen, for eksempel procesoperatør-eleverne på EUC Nordvestsjælland i Kalundborg.

- Humøret har været helt i top i dag. Det er det fedeste at komme ud at være social igen, siger Benjamin Jensen, der går på uddannelsen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Benjamin Jensen har glædet sig til at komme tilbage til den praktiske undervisning.
Benjamin Jensen har glædet sig til at komme tilbage til den praktiske undervisning. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Kan ikke tage truck-kørekort hjemmefra

Og det har også gjort en stor faglig forskel at kunne vende tilbage til den fysiske undervisning. Eleverne skal nemlig blandt andet have et truck-certifikat, og det er svært – for ikke at sige umuligt - at tage sådan ét hjemme fra computeren.

- Man kan ikke lære at køre truck hjemmefra. Man kan lære teorien, men man kan ikke lære at køre en truck. Man kan jo heller ikke tage kørekort ved at sidde derhjemme og kigge ind i en computerskærm, siger Anders Ervald, der er truck-underviser.

Det har da heller ikke altid været lige nemt at skulle sidde og følge den teoretiske undervisninger, fortæller Jacob Larsen, der også er elev på uddannelsen.

- Det er fedt at komme ud og bruge sine hænder og bruge alt det, man lærer på en praktisk uddannelse, siger han, og Benjamin Jensen er enig:

- Det er dejligt at være tilbage og komme ud at mærke kroppen igen i stedet for at sidde lænet tilbage i en kontorstol. Det er helt perfekt.

En procesoperatør fremstiller produkter, som for eksempel mad, medicin og byggematerialer på højt automatiserede anlæg. Procesoperatøren sikrer, at der produceres til aftalt tid, i den rigtige kvalitet og uden ressourcespild.

I øjeblikket forhandler partilederne i Folketinget om en langsigtet genåbningsplan, som kan påbegyndes efter påske. Planen forventes at kunne blive præsenteret senest i morgen, tirsdag den 23. marts.