Enke: Organdonation min eneste trøst

27-årige Nanna Lehani Neergaards afdøde mand har reddet livet for seks personer. Nu opfordrer hun folk til at tage stilling til organdonation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nanna Lehani Neergaard nåede at få 12,5 år sammen med sin mand, Morten Lehani Neergaard. For to uger siden døde han af et hjertestop.

- Jeg håber jo stadig hver morgen, at det er et mareridt. Men så bliver jeg hurtigt meget ked af det, når jeg finder ud af, at det er det ikke, siger Nanna Lehani Neergaard fra Kalundborg.

Døde af hjertestop

Søndag nat den 29. maj vågnede Nanna Lehani Neergaard ved, at hendes mand lå i kramper. Med hast blev han indlagt på Rigshospitalet, men få dage efter erklærer lægerne Morten Lehani Neergaard for hjernedød.

- Vi brød jo selvfølgelig helt sammen alle sammen. Vi vidste det jo nok godt et eller andet sted, men vi havde jo alle sammen håbet på, at han ville vågne op igen, siger Nanna Lehani Neergaard til TV ØST.

Tilbage med sorgen sidder den 27-årige enke. Den dag i dag glæder hun sig over, at hendes mand havde nået at tilmelde sig som organdonor.

- Den eneste trøst er, at han har været med til at redde nogle menneskers liv. Det kan være en lille trøst, siger Nanna Lehani Neergaard.

Sæt nu krydset

Morten Lehani Neergaard donerede sin bugspytkirtel, begge sine nyrer, sine lunger og sin lever. Leveren gik til et lille barn. Nanna Lehani Neergaard håber, at hendes historie kan få flere til at tilmelde sig som organdonorer.

- Det vigtigste synes jeg er bare, at man går ind og sætter krydset, hvad man har lyst til. Så det ikke er de pårørende, der skal stå og gøre det, når de i forvejen står i en helt umulig situation. Det er meget, meget lettende, at man selv har taget en beslutning. Især hvis man, ligesom jeg, er lidt i tvivl om, hvad personen ville have ønsket, siger hun.