¨

Endnu et tricktyveri på plejecenter

Foto: TV ØST

Endnu engang har en tricktyv forsøgt at snyde ældre mennesker under påskud af at ville sælge billeder. Tirsdag skete det på et plejecenter i Gørlev.

Den seneste tid har flere ældre mennesker her i regionen været udsat for tricktyveri. Senest er det gået ud over en 79-årig kvinde på et plejecenter i Gørlev.

Tirsdag eftermiddag ved 16-tiden var en mand troppet op i hendes lejlighed under påskud af at ville sælge billeder. Den 79-årige havde afslået at købe noget og måtte under besøg på toilettet.

Mens hun var væk, stjal han 600 kroner fra den 79-åriges pung, men hun opdagede det først efterfølgende.

Sælgeren blev beskrevet som:

  • Mand
  • Dansk af udseende
  • 25-28 år
  • 175-180 centimeter høj
  • Kraftig af bygning
  • Kort brunt hår
  • Muligt iført en brun jakke
  • Sælgeren mistænkes også for at have forsøgt at sælge billeder hos et par andre beboere

Lokalpolitiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

97-årig smed tricktyv ud

De seneste dage har TV ØST fortalt om flere tilfælde af lignende tricktyverier. Tirsdag fortalte 97-årige Elly Jensen fra Maribo, hvordan hun mandag fik skræmt en tricktyv væk. Han var pludselig dukket op i hendes hjem - også under påskud af at ville sælge hende billeder. Men Elly Jensen opdagede, at han snuppede hendes guldring og smed ham ud under trusler af, at hun ville smide sin rollator i hovedet på ham.

Det var nok til at skræmme ham væk.

Læs også: 97-årige Elly truede tricktyve med rollator
Læs også: Stjal julegavepenge fra 96-årig

En lignende oplevelse havde 96-årige Inger Pedersen fra Hårlev på Stevns. Lørdag stod der pludselig en billedsælger i hendes stue, og da hun ville finde penge frem til at købe et, tog han hendes ene pung. Hun hev den ud af hånden på ham og smed ham ud, men opdagede bagefter, at det var lykkedes manden at stjæle 4100 kroner.

Politiet opfordrer folk til at være opmærksomme.

- Det er en slags tricktyve, der er blevet lidt frækkere end sædvanligt. De tropper op inde i folks private boliger, og i de seneste tilfælde foregiver de, at de vil sælge tegninger. Af godhed over for sælgeren, så tager ofrene typisk nogle penge frem, og dermed afslører de, hvor de gemmer deres penge, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Derfor opfordrer politiet borgere til at være opmærksomme, hvis de oplever noget mistænksomt.

- Hvis man møder en fremmed person inde midt i sin stue, så smid vedkommende på porten og vær kold og afvisende over for vedkommende, siger Martin Bjerregaard.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App