¨

Endelig rent vand i Kalundborg

Foto: TV ØST

Vandmareridtet er slut for 560 borgere i Kalundborg. Efter fem uger med forurenet vand i hanerne er det nu endelig rent igen.

Der var travlhed hos Kalundborg Forsyning torsdag. Endelig havde de modtaget den længe ventede besked om, at drikkevandet igen var rent. Det skulle de 560 berørte borgere have besked om via løbesedler.

- Det har været hårdt for vores medarbejdere og selvfølgelig for borgerne. Det er rart at kunne fortælle dem, at de nu endelig kan drikke det og bade i det, siger en tilfreds Torben Jørgensn, direktør i Kalundborg Forsyning.

I over fem uger har borgerne i området døjet med E. coli-bakterier i vandet. Det skyldtes, at der gik hul på både en ledning med rent drikkevand og én med spildevand, der lå ovenover. Det beskidte vand blev derfor blandet med det rene.

Lettede beboere

Nu viser prøverne endelig, at vandet ikke længere er forurenet, og den nyhed bragte glæde hos de berørte beboere i Kalundborg.

- Det er rart, at vi nu er fri for at koge vandet og hente det i tanke. Det har ikke været sjovt, fortæller Flemming Birke, der straks efter at have modtaget den gode meddelelse tog sig et glas vand fra hanen.

En af hans naboer på Rosengade er også lettet.

- Vi har været syge af det. Det har været rigtig slemt. Så det er så lækkert, at det nu er overstået, lyder det fra Susanne Christiansen.

Samtlige vandledninger i området bliver nu udskiftet i løbet af i år.

02:11 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App