¨

Embedslægen afviser vandkritik

Foto: TV ØST

Embedslægen reagerede ikke for langsomt, men præcis til tiden under weekendens vandforurening i Kalundborg, svarer han på borgerkritik.

- Vi var ikke for langsomme – men handlede ansvarligt efter de oplysninger, som vi havde.

Sådan lyder svaret fra ledende embedslæge Arne Scheel Thomsen, efter flere borgere har kritiseret institutionen for ikke at gribe tilstrækkeligt hurtigt ind overfor det forurenede drikkevand i Kalundborg.

Kritik på Facebook

En række borgere har kritiseret embedslægen for ikke at have skredet hurtigere til værks for at standse smitten. – blandt andet på Facebook mødes myndighederne af hård kritik.

 Men det kan ikke gøres hurtigere, forklarer Arne Scheel Thomsen.

- Da vi hørte om det her første gang, så det ud til, at det var noget, der alene var i relation til en børneinstitution, og det håndterede vi derefter, forklarer han til TV2 ØST.

Lukkede for vandet

Først senere fik lægerne en mistanke om, at andet end børneinstitutionen var ramt – og så blev sanktionsmulighederne også udvidet.

- Så udstedte vi kogeforbud. Og søndag eftermiddag udstedte vi så anbefalinger, der helt lukker for vandet. Først i går fik vi de informationer, der kunne retfærdiggøre en lukning af vandet, siger Arne Scheel Thomsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App