Elever gik amok på skolehjem

En døgninstitution ved Kalundborg, mistede onsdag aften grebet om de unge elever. Politiet måtte møde talstærkt op, før roen blev genoprettet. Fem unge er sigtet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var et banalt skænderi mellem to drenge på ”Orøstrands” skolehjem i Viskinge, der onsdag aften endte  i omfattende hærværk. Institutionens pædagoger greb ind og beskyttede en dreng, der var mål for øretæver fra flere andre drenge. Men det skabte ikke ro:

-Ved at de går imellem og skærmer den ene, så er de unge mennesker blevet frustrerede og de giver sig til at ødelægge inventar og vinduer, siger skolehjemmets  konstituerede  leder, Roland Durup.

Der er kun 9 elever tilstede på skolen. De er i alderen 14- til 17 år, men situationen udvikler sig så dramatisk, at politiet må tilkaldes:

- Situationen er, at nogen af de unge mennesker ryger på mine kolleger, og de vælger at trække stavene for at skabe ro, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen

En af pædagogerne måtte efter balladen en tur til kontrol på sygehuset, men det er ikke de smadrede ruder og en bule, der tales mest om på skolehjemmet:

- Grundlæggende er de her børn jo søde drenge og nogen gode børn. Det er vores opgave er jo at finde den følsomhed i dem, og ikke kun se dem som tyvagtige eller voldelige, eller at de gør uartige ting som at smadre vinduer, siger skolehjemmets  konstituerede  leder, Roland Durup.

Politiet tog fem af drengene med på politistationen. De blev dog løsladt igenud på natten, men der venter en tur i retten, og mulige domme:

-De er blevet sigtet, nogen for trusler om vold, nogen for vold og nogen for hærværk, siger kommunikationsmedarbejder ved Midt og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen

Den ene af de sigtede er kun fjorten år gammel, - men efter den seneste sænkning af den kriminelle lavalder skal han også for dommeren, og det beklager Roland Durup.

- Jeg syntes det er beklageligt, at vores retssystem er sådan indrettet. Når man kun er fjorten syntes jeg ikke, at man er strafværdig.