Elev smittet med coronavirus - alle elever på efterskole sendt hjem

Samtlige elever på Ubby Idrætsefterskole i Kalundborg er torsdag blevet sendt hjem, fordi en elev er konstateret smittet med coronavirus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En elev på idrætsefterskolen Ubby i Kalundborg er konstateret smittet med coronavirus. Derfor er alle elever på skolen torsdag blevet sendt hjem.

- Vi har fulgt sundhedsmyndighedernes og de lokale myndigheders anbefaling i forhold til, hvad vi skal gøre, siger forstander Esben Lambreth til TV2 ØST.

quote Vi var selvfølgelig forberedt på, at det kunne ske

Esben Lambreth, forstander på Ubby Idrætsefterskole

- Der er delt op i to kategorier. Der er det, der hedder de nære kontakter, som er beboerne i huset, de bor sammen med og så der de øvrige kontakter. Der er to forskellige strategier for, hvordan de skal testes.

27 nære kontakter skal testes af to omgange

Alle skolens 90 elever er sendt hjem, fordi én elev er blevet smittet med coronavirus.

- Én elev er desværre blevet smittet derhjemme til et arrangement i weekenden, fortælle forstanderen.

Derfor skal de tætteste nu testes ad to omgange. Det drejer sig om cirka 27 elever.

Det er en ærgerlig forstander, som TV2 ØST har i røret, men som samtidig erkender, at det er en situation, han ikke kan gøre så meget ved:

- Det blev lige en anderledes arbejdsdag, end det man havde håbet på og regnet med. Men hvorfor skulle vi også gå fri med det smittetryk, der er på nuværende tidspunkt i landet? Vi var selvfølgelig forberedt på, at det kunne ske, siger forstanderen.

De første elever forventes at komme tilbage søndag aften, og så vil det blive en løbende tilbagegang, indtil de sidste kommer tilbage.