¨

Eksplosion skaber utryghed: - Jeg troede, der var fred og ro på landet

Angla Lindberg besøgte tidligt lørdag sin far, som følte sig utryg efter den voldsomme eksplosion. Foto: Line Strand - TV2 ØST

En voldsom eksplosion har skabt utryghed blandt borgere i landsbyen Mullerup på Vestsjælland.

Det var ikke just en blid opvågnen, borgere i den lille by Mullerup på Vestssjælland fik lørdag morgen. Omkring klokken 05:56 modtog politiet nemlig en anmeldelse om en ganske voldsom eksplosion.

Ifølge politiet skyldes eksplosionen, at udefrakommende personer har angrebet en adresse i byen, formentlig med en håndgranat. I huset lå en 46-årig mand og hans kæreste og sov. Kæresten er uskadt, mens manden blev lettere såret af eksplosionen, der sendte fragmenter ud over et meget stort område.

Hele dagen har en stor del af Mullerup derfor været fuldstændig afspærret af politiet, fordi der skulle søges efter spor fra eksplosionen i et meget stort område. Borgere er derfor blevet bedt om at blive indendøre, så de ikke kom til at ødelægge spor, ligesom TV2 ØST ikke har kunne få adgang til området for at tale med beboerne.

Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste hjælper lørdag politiet med at få klarhed over hændelsen på Vestsjælland. Foto: René Lind

Chokeret: - Det er meget uhyggeligt

I udkanten af Mullerup møder TV2 ØST's reporter dog Angla Lindberg fra nabobyen Gørlev, som er på vej ud af byen efter at have besøgt sin far. Den ældre mand følte sig utryg efter hændelsen, fortæller hun, og derfor tog hun ind til ham for at snakke oplevelsen igennem

- Han er noget rystet, og derfor var jeg nede ved ham en times tid, siger Angla Lindberg.

Faren lå og sov, da eksplosionen skete og registrerede den ikke. Men kort efter var landsbyen fyldt med betjente og folk fra Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, der skulle undersøge sprængningen. 

- Det er meget uhyggeligt. Jeg har bedt ham om at kontakte mig, hvis han går hen og bliver utryg igen, og så må jeg finde ud af, hvor jeg så skal sende ham hen, siger Angla Lindberg.

00:35

Foto: René Lind

Luk video

Ville flytte væk fra uro

Ejendommen, som den formodede håndgranat blev kastet mod, har tidligere været genstand for voldsomme hændelser. I juli 2018 blev en 29-årig mand fra Korsør dræbt på ganske brutal vis, da tre mænd trængte ind i ejendommen. Efter noget tumult flygtede han ud af et vindue, men blev under sin flugt skudt seks gange, hvilket kostede ham livet.

Siden har der været flere voldsomme episoder i lokalområdet, og det gør Angla Lindberg noget utryg.

- Jeg er selv flyttet fra Amager for at slippe for lignende problemer. Jeg ville bare have ro og fred og troede, at det kunne man få her på landet. Det kan man åbenbart ikke. Det er ikke rart, siger Angla Lindberg.

I huset, der blev ramt af eksplosionen, har politiet gjort et våbenfund. Derfor fremstilles den 46-årige beboer og hans kæreste i grundlovsforhør lørdag eftermiddag ved Retten i Roskilde. Her vil politiet kræve dem begge varetægtsfængslet.

  Foto: René Lind

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App