Ekskæreste sendte trusler 150 gange om dagen

For Rikke Dybdahl Nielsen endte hendes forliste forhold i mere end hjertesorger. Hendes ekskæreste begyndte at stalke hende. I snart to år har hun levet med daglig chikane og trusler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- I aften sker det Rikke. Vi kommer og ødelægger dit liv. Luder. 

Sådan lød de beskeder med dødstrusler fra ekskæresten, som gennem mere end et år med få minutters mellemrum tikkede ind på Rikke Dybdahl Nielsens telefon.

Samtidig ringede han op mod 150 gange til hende om dagen.

- Det er svært at forstå, at jeg har været rimelig vild med ham en gang, og så bliver han pludselig en psykopat, fortæller Rikke Dybdahl Nielsen om sin ekskæreste.

 

Sådan skal du gøre, hvis du bliver forfulgt

Anklagemyndigheden har udgivet en guide med gode råd til, hvordan man skal gøre, hvis man udsættes for chikane eller forfølgelse.

Nogle af rådene er følgende:
  • Undgå dialog. Det vil føre til en fornemmelse af, at du accepterer SMS'er eller opkald.
  • Skift telefonnummer, få ny mail og ændre dine daglige rutiner.
  • Registrer chikanen. Gem beskeder eller breve, og skriv ned, hvad du udsættes for.
  • Tal med oplevelserne med folk, der står dig nær - familie, venner eller kolleger.

Kontakt politiet, hvis chikanen fortsætter. Her vil dokumentationen være en stor hjælp for at kunne hjælpe dig.

Du finder pjecen fra Anklagemyndigheden her (åbner som PDF i nyt vindue).

 

Besøgte hendes hjem

Den mand, hun troede, skulle gøre hende lykkelig, endte med at gøre hendes liv til et mareridt. Han gik fra at være hendes kæreste til at blive stalker, da hun slog op med ham. Dagligt blev hun udsat for trusler og chikaner.

- Jeg har haft det rigtig skidt, jeg var sygemeldt i næsten et år, fortæller Rikke Dybdahl Nielsen.

Udover omkring 150 opkaldsforsøg og lige så mange SMS’er dagligt, så var hendes ekskæreste også forbi hendes hjem, hvor han flere gange puttede superlim i nøglehullet på hendes hoveddør, så hun ikke kunne komme ind.

- Jeg var bange for at gå ud alene, slår Rikke Dybdahl Nielsen fast.

Fra kæreste til mareridt

Parret mødte hinanden på nettet i 2013, hvor Rikke blandt andet faldt for, at han lavede mad til hende.  De begyndte at se mere til hinanden, og kæresten mødte familien.

- Han var med til fødselsdage og legede med børnene. De virkede rigtig glade for ham, og de synes, han var sjov, fortæller Rikke Dybdahl Nielsen.

Men Rikke Dybdahl Nielsen begyndte også at se nogle sider af sin nye kæreste, som hun ikke brød sig om. Han havde blandt andet svære humørsvingninger. Efter syv måneder med op- og nedture gjorde hun forholdet forbi.

Men deres kontakt var langt fra slut.

- Måske var det samme dag, eller dagen efter, at han spærrede mit dankort. Og dagen efter hævede han penge fra min bankkonto, siger Rikke Dybdahl Nielsen.

Og der begyndte de utallige daglige opkald også og den konstante strøm af SMS’er med trusler.

- Det startede tidligt om morgen og stoppede først sent om aftenen, siger Rikke Dybdahl Nielsen.

En tur fængsel stoppede det ikke

I august 2014 fik ekskæresten en dom for bedrageri, tyveri og trusler mod Rikke Dybdahl Nielsen. På det tidspunkt havde stalkingen stået på i knap fire måneder. Han fik otte måneders fængsel.

Det troede Rikke Dybdahl Nielsen ville sætte en stopper for chikanen. Men hun tog fejl.

- Han ringede til mig fra fængslet. Politiet fandt senere en telefon i hans fængselscelle, lyder det fra Rikke Dybdahl Nielsen.

Efter otte måneders fængsel kom ekskæresten ud i april 2015. Og så genoptog han chikanen.

Venter på, at han ringer

Station2 på TV 2, der sendes torsdag den 25. februar klokken 20.50, fortælles hele historien om forfølgelsen af Rikke Dybdahl Nielsen.

Og selvom der de seneste par måneder har været stille hos ekskæresten, så oplever Rikke Dybdahl Nielsen slet ikke, at chikanen er overstået.

- Jeg venter hele tiden på, at han ringer, hvis jeg ser en bil, der er magen til hans, får jeg et chok. Jeg tør ikke tage telefonen, hvis det er med hemmeligt nummer. Det er næsten værre, ikke at vide noget, fortæller Rikke Dybdahl Nielsen.

Tror ikke, at det stopper

Hun ved ikke, om ekskæresten sidder i fængsel igen. På mandag skal hun vidne i retten mod ham. Han er tiltalt for at have brudt det tilhold, han har haft siden oktober 2014. Men en dom vil højest give ham to års fængsel, og så forventer Rikke Dybdahl Nielsen, at telefonen begynder at ringe igen.

- Jeg tror faktisk aldrig, det stopper. Han vil altid finde mig igen, slår Rikke Dybdahl fast.

Det er knap to år siden, at stalkingen begyndte.

Gode råd: Sådan gør du, hvis du forfølges

Anklagemyndigheden har udgivet en guide med gode råd til, hvordan man skal gøre, hvis man udsættes for chikane eller forfølgelse.

Rådene indebærer blandt andet, at man lader være med at svare på henvendelserne - men derimod gemmer dem, så politiet har noget at arbejde med, hvis det bliver nødvendigt.

Du finder deres pjece her (åbner som PDF i nyt vindue).


Nyhedsoverblik