Ejer af legetøjsbutik redder girokortet fra at blive lagt i graven

Fra 1. januar 2018 er det slut med at betale regninger via girokort på posthuset. Men ikke hos post- og legetøjsbutikken i Gørlev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når kalenderen siger 1. Januar 2018, er det slut med at betale regninger på posthuset med girokort.

Men ikke hos post- og legetøjsbutikken, Gørlev Legetøj, i Gørlev syd for Kalundborg. Ejer Mette Thrane har nemlig lavet en aftale med lokal bank, så kunderne fortsat kan betale girokort i butikken.

- Folk har jo kunnet vade herned hele tiden for at betale girokort. Og det har jo været et kæmpe problem især for de gamle, hvad de så skal gøre nu, nu da Danske Bank ikke vil forny vores kontrakter, siger Mette Thrane.

For Danske Bank har opsagt aftalen med hende og resten af Post Nords lokale postbutikker.

"Jeg kan ikke bruge en computer"

- Jeg kan ikke bruge en computer. Det har jeg aldrig gjort.

Sådan lyder det fra Grethe Hansen fra Gørlev. Hun er derfor særligt glad for, at Mette Thrane har fundet en løsning på problemet.

- Det betyder jo meget, fordi ellers skulle jeg køre til Kalundborg eller Slagelse, siger hun.

Helt så langt væk skal kunderne nu ikke for at få ordnet deres pengesager. Mette Thrane har fundet en ny bank til samarbejdet.

- Så kontaktede jeg Flemming op fra sparekassen Sjælland i Høng. De syntes, det var genialt, at man stadigvæk kunne hjælpe de gamle i byen. Så det lykkedes, siger Mette Thrane.

En tidlig julegave

Et par dage inden jul gav banken Mette Thrane en tidlig julegave.

- Da de ringede den 22. december klokken halv fire, der blev jeg ellevild og råbte bare ”fedt”.

Sparekassen Sjælland har nemlig givet hende en kassekredit på godt 100.000 kroner.

- Selvfølgelig er der mersalg ved, at kunderne kommer ned i butikken, men også at jeg kan hjælpe andre. Det er sådan set det vigtigste for mig, at vi kan beholde så meget af byen. I forhold til at alt skal rykkes til de store byer hele tiden. Så det er meget vigtigt, siger Mette Thrane.