Efter to års pause slår hesteskue rekord: - Der har været en gevaldig masse mennesker

110 heste, en perlerække af kræmmerboder, et tivoli og veteranbiler var på menuen, da Gørlev Hesteskue- og kræmmermarked denne weekend blev afholdt.

Er man til heste og mange af dem i forskellige størrelser og farver, så var Gørlev det helt rigtige sted at være denne weekend.

Siden fredag middag har Gørlev Hesteskue- og kræmmermarked inviteret til dage med lidt af hvert.

quote I går hævnede det sig med et rekordbesøg

Helge Carlsson, kræmmeransvarlig

I løbet af weekenden har der på pladsen været adskillige hesteshows, et bredt udvalg af veteranbiler og kræmmerboder med alt lige fra børster til bælter.

Alt sammen noget, der har lokket rigtig mange til markedet.

Lørdag slog markedet rekord for antal besøgende
Lørdag slog markedet rekord for antal besøgende

- Jeg har glædet mig rigtig meget. Det har været kedeligt bare at sidde derhjemme og ikke se andre mennesker, fortæller Sandra Møller, der i dag var taget til kræmmermarked med sin kone.

Og hun var langt fra den eneste.

Rekord mange besøgende

Corona har betydet, at Gørlev Hesteskue- og kræmmermarked har holdt pause i to år. Og noget kunne tyde på at markedet har været savnet.

- Den er faktisk forløbet rigtig fint. Det var en lidt svag start i fredags, fordi det var regnvejr, men i går hævnede det sig med et rekordbesøg, fortæller kræmmeransvarlig Helge Carlsson.

Siden 1977 har markedet været afholdt og den ufrivillige pause har fået arrangørerne til at give den lidt ekstra gas dette år. I alt var der tilmeldt 110 heste fordelt på 13 forskellige racer, som har vist sig frem for det store publikum.

Helge Carlsson var en glad kræmmeransvarlig, der kunne gøre status på dette års marked
Helge Carlsson var en glad kræmmeransvarlig, der kunne gøre status på dette års marked

- Det er et rart sted at udstille. Gørlev er lykkedes med rammen. Den der mellemting mellem at være seriøs hesteudstilling, hvor der kommer rigtig gode dyr, og at det er smadderhyggeligt, siger Anette Torshøj, der har udstillet sine shetlandsponyer.

Netop hestene er et af de helt store trækplastre til markedet, men det er ikke det eneste, det kan byde på.

Veteranbiler og kræmmerboder

En lang række kræmmere havde slået deres boder op, og pyntet deres hvide telte med alverdens varer, som de besøgende kunne gå på opdagelse i.

Det var også muligt at gå helt tæt på en lang række veteranbiler.
Det var også muligt at gå helt tæt på en lang række veteranbiler.

- Den ene tredjedel er kommet for at se på heste, den anden tredjedel er kommet for at se på kræmmere, og så er der gruppen midt imellem, der skal det hele. Det er et marked for alle. For den lille pige, der skal ride på ponyer og til farmand, der skal have den årlige kræmmer-øl, fortæller Helge Carlsson.

I løbet af weekenden kunne der også høres brummende motorer. For søndag rullede Havnedæksparkerne fra Kalundborg og Citroën veteranbiler ind på pladsen med deres indslag til dette års marked.

Markedet sluttede søndag klokken 16:00, hvor der blev sagt farvel og på gensyn til de sidste gæster.