Efter frontalt sammenstød - 25-årig mand varetægtsfængslet for vanvidskørsel

To biler stødte sammen tirsdag eftermiddag. Den ene bilist er nu varetægtsfængslet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 25-årig mand fra Kalundborg er blevet varetægtsfængslet i fire uger frem til 18. maj. 

Varetægtsfængslingen kommer efter, at han tirsdag blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel.

Tirsdag eftermiddag kørte han frontalt sammen med en 46-årig mand fra Tølløse på Gørlev Landevej. Den 46-årige prøvede at undvige uden held. De to biler stødte sammen, og manden endte fastklemt i sin bil. 

Begge bilister blev efterfølgende kørt til hospitalet for nærmere undersøgelse.

På ulykkesstedet vurderede politiet, at den 25-årige mand var påvirket af alkohol og stoffer. En efterfølgende alkoholtest bekræftede endvidere, at promillen var over det tilladte. Manden havde desuden ikke et kørekort, da han flere gange har kørt bil og overtrådt færdselsloven.

Den 25-årige mand blev derfor sigtet for vanvidskørsel, da han er mistænkt for at have kørt for hurtigt i påvirket tilstand, have bragt andre i fare ved at overhale hasarderet, og dermed have forårsaget et uheld.

quote Sigtelserne mod den 25-årige mand hører ind under den politiske betegnelse vanvidsbilisme

Hans Sørensen, anklager

Bilen havde den 25-årige taget fra et familiemedlem uden at have fået lov, så han blev også sigtet for brugstyveri. 

Sigtet efter nye regler om vanvidsbilisme

Den 25-årig mand blev onsdag klokken 13.30 fremstillet i grundlovsforhør i Roskilde, og her valgte dommeren at varetægtsfængsle den unge mand i fire uger.

- Dommeren fandt begrundet mistanke for, at han vil foretage nye lovovertrædelser. Under grundlovsforhøret blev der redegjort for en fortid med flere overtrædelser af færdselsloven. Derfor fandt dommeren begrundet mistanke, siger anklager Hans Sørensen, der også havde argumentet for den begrundede mistanke og varetægtsfængslingen i fire uger.

I marts måned blev reglerne om vanvidsbilisme skærpet. Det betyder, at politiet har mulighed for at beslaglægge førerens bil, også selvom den er lånt eller leaset. Derudover er der skruet op for strafferammen på flere typer af vanvidskørsler. 

- Sigtelserne mod den 25-årige mand hører ind under den politiske betegnelse vanvidsbilisme, fortæller Hans Sørensen.

Regler angående vanvidskøresel